Uhájí Orli své hnízdo i podruhé?

Tomáš Salamon, 24.09.2013 V úvodních třech kolech zatím pro Orlovou platilo vždy pravidlo, že domácí tým bral plný počet bodů. Pokud by u toho zůstalo i tentokrát, rozhodně bychom se nezlobili.

Tři zápasy, tři body. Reputace, která nás nemůže příliš těšit, ale vzhledem k dosavadním soupeřům ani příliš mrzet. Vsetín a Technika jsou velmi silné celky a naděje na bodový zisk z jejich ledu nebyla pro ligového nováčka v úvodu sezóny zrovna vysoká. Na druhou stranu Orli s přehledem zvládli domácí zápas s Valašským Meziříčím, které by mělo být hlavním soupeřem v boji o udržení druhé ligy, což zatím na celou situaci vrhá pozitivní světlo.

Dalším týmem, který měl podle předpokladů hrát „dole“, je Frýdek – Místek. Ovšem tým prošel razantní obměnou. Klub se zbavil borců jako Rozum, Hrubý, Škatula nebo Kraft, což se z pohledu na to, kdo v posledních letech tým táhl, jeví jako sebevražda, jenže náplast přišla více než hřejivá a první lajna frýdeckých budí opravdu respekt. Marek Ivan a David Mikšan vedle sebe odehráli téměř celou sezónu v Karviné a spolu s Vladimírem Lukou patřili mezi nejproduktivnější lajny v lize. Luka sice volil jiné angažmá, ale Vít Stránský z Havířova jej kvalitně zastoupil. Další superposilou je Petr Prokop, který s Milanem Ovšákem bezkonkurenčně tvoří nejlepší obrannou dvojici v lize. Stejného názoru byli i novináři, kteří právě tyto dva zvolili jako první obranný pár, loňského All Stars Teamu. Orlovský fanoušek si zajisté vzpomene také na bojovného Davida Samiece, který se trenéru Nečasovi bude také hodit do krámu. Z loňských borců se ve Frýdku mohou spoléhat například na Jakuba Macha, Jaromíra Gogolku nebo bratry Sluštíkovy. Branku kryje Andreas Kubáň a zaskočit za něj je připraven mladý novojičínský odchovanec Daniel Chvostek.

Co se výsledků týče, tak náš středeční soupeř dokázal v MEO Aréně potrápit Přerov, kterému nakonec podlehl 4:2 a na porubském stadionu, který frýdečtí pro tuto sezónu přijali jako domácí prostředí, přehráli 7:3 Nový Jičín. Zatím poslední zápas sehráli svěřenci trenéra Nečase ve Valašském Meziříčí a s ohledem na naši výhru nad Bobry, může jejich prohra 5:3 znamenat optimistický výhled pro náš tým.

Závěrem nelze nezmínit, dva vzájemné přípravné zápasy. Ten první Orli prohráli 2:6, ale ve druhém dokázali zvítězit 2:1. A právě tato výhra dodává hráčům hřejivé sebevědomí. „My jsme je už v přípravě porazili a věřím, že se nám to povede i teď. Musíme hrát disciplinovaně, protože mají výborné přesilovky,“ byl si vědom Jakub Szajter, který zároveň fanoušky pozval na zápas. My se k němu přidáváme! Hraje se od 18:00 a tým vás bude potřebovat!

Poslední vzájemný soutěžní zápas

26.kolo, středa 22.12.2010
HC Orlová - HC Frýdek Místek  7:2  (0:1, 4:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 26. Luka (Javín, Vnenk), 28. Moravec (Luka, Mikšan), 29. Valchař (Ivan, Galvas), 33. Moravec (Mikšan), 43. Luka (Moravec, Mikšan), 56. Holuša (Škatula, Hegegy), 58. Holuša (Galgonek) - 19. Pavlík (Hruzík), 31. Kopáč (Kolařík, Rozum). Rozhodčí: Dědek - Koliba, Šimčík. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:1. Diváci: 500. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 7:2.
HC Orlová: Žídek - Tomis, Grygar, Mikšan, Blatoň, Studený, Urbánek, Škatula, Holuša, Galgonek, Moravec, Valchař, Štefanka, Ivan, Javín, Luka, Vnenk, Hegegy, Galvas, Samiec, Sznapka
HC Frýdek Místek: Laníček - Rozum, Mintěl, Langer, Pavlík, Kolouch, Řehák, Matzke, Kotásek, Krutil, Slovák, Kudláček, Hruzík, Gajda, Sluštík O., Sluštík J., Kolařík, K