Nemůžeme bezhlavě útočit, musíme hrát odzadu, nabádá před duelem v Porubě Jan Blatoň

Petr Sobol, 28.09.2013 Debakl je za námi, jedeme dál. Taková panuje atmosféra v orlovském týmu po středečním domácím výprasku s Frýdkem-Místkem. I když náš tým utrpěl tvrdou ránu, nyní už má v hlavách jen sobotní zápas na ledě ostravské Poruby.

Tento článek patří k zápasu POR - ORL 3:4 sn
Frýdek-Místek a Porubu v tomto roce jedna věc spojuje. Oba hrají domácí zápasy na ledě ostravské Sarezy. A ta je další zastávkou Orlové, která se bude snažit odčinit poslední debakl a po dvou porážkách v řadě bude chtít opět bodovat. Svěřence Petra Česlíka ale nečeká nic lehkého. Poruba sice prohrála úvodní zápas s Prostějovem, pak ale vyhrála v Břeclavi i se Vsetínem. V posledním kole náš soupeř padl na ledě Techniky Brno, která vyhrála 5:1. Největší pozor si náš tým musí dát na zkušeného Luďka Krayzela, který letos posbíral už 7 (3+4) kanadských bodů. A jaké jsou šance Orlů? „Každý soupeř je hratelný, můžeme porazit každého,“ nabádá Jan Blatoň.

Šikovný útočník byl jedním z těch, kteří se ve středu snažili pokořit frýdecko-místeckou obranu marně. Po několika vyložených neproměněných šancích následoval krutý trest soupeře. „Musíme hrát hlavně odzadu, ne bezhlavě útočit, což se nám vymstilo,“ je si vědom.

Orlová dostala 8 branek. To není pro psychiku žádného týmu ideální. „V šatně bylo ticho, nikdo tomu nechtěl uvěřit,“ přiznal Blatoň. „Ale pro mě a určitě i pro všechny z týmu to nebyla první taková vysoká domácí porážka. To se stává, je třeba to hodit za hlavu a jít dál. Sezona je ještě dlouhá,“ ví dobře orlovský útočník.

„Už je to za námi a soustředíme se na další zápas,“ dodal před sobotním duelem v Ostravě. Pokud však Orlová bude chtít uspět, bude muset zlepšit hru ve všech aspektech. I Blatoň nabádá k trpělivosti: „Většina kluků už hrála druhou ligu, ale jsme spolu třeba poprvé v lajně, tak si na sebe zvykáme. Myslím si, že tady je kvalitní mančaft, jen potřebuje chvíli čas na sehrání.“

Nejen on věří, že z Poruby už Orli s prázdnou nepřijedou. Zda se to našemu týmu podaří, o tom se rozhodne v duelu, který začíná v 17 hodin.