Tomáš Káňa složil poklonu kvalitě druhé ligy

Tomáš Salamon, 04.10.2013 Tomáš Káňa byl při svém orlovském debutu hodně vidět. Vynikal rychlostí a zejména důrazem u mantinelu. Přestože se gólově neprosadil, byl u spousty šancí a asistoval u důležitého gólu na 2:1. V Orlové setrvá minimálně měsíc a určitě se postará nejen o body na své kanadské konto, ale také do tabulky!

Tento článek patří k zápasu ORL - OPA 4:3 sn

Tomáši, co vás vedlo do Orlové? Nebývá úplně běžné, aby hráč vašich kvalit v takto nízkém věku sáhl po druholigovém angažmá...

Daniel Marosz je můj dobrý kamarád a přemluvil mě, abych si před odjezdem do zahraničí přišel zahrát tady a potrénoval s klukama. Já jsem na to kývl a jsem tady.

Mám správné informace, že tím zahraničním angažmá bude Kazachstán?

Přesně tak. Čekám na víza a uvidíme, kdy poletím. Teď jsem tady, mám za sebou první zápas, který z mé strany nebyl sice nic moc, ale jsem rád za dva body, které kluci uhráli.

Jak se vám zatím zamlouvá úroveň druhé ligy?

Po jednom zápase se celá soutěž těžko hodnotí. Viděli jste sami, že to byl kvalitní zápas. Skončilo to 4:3 až na nájezdy a já jsem se prakticky neprosadil, takže ta kvalita bude asi dobrá. Úroveň mě rozhodně překvapila.

Na vaší hře je znát, že jste dlouhou dobu strávil v Americe. Téměř každý souboj u mantinelu jste dohrával, což zde mnoho hráčů nedělá. Zakládáte si právě na tvrdosti?

Já se snažím takovým stylem prezentovat a hrát tvrdě do těla. Takový jsem, nehodlám to ve druhé lize měnit, neměnil jsem to ani v AHL a dokud budu hrát hokej, tak ho budu hrát takhle.

Jak vzpomínáte na americké angažmá? Byl jste tam poměrně dlouho, ale bohužel v NHL vyšlo pouze šest zápasů. Co chybělo k tomu, aby jich bylo víc?

Strávil jsem tam tři roky, ale z toho jsem byl jednu skoro celou sezónu zraněný. Byl to ten rok po NHL. Ale vzpomínám na to rád, bylo to asi nejhezčí období v mé kariéře.

Teď jste ovšem v Orlové a fanoušci na vás spoléhají. Co byste jim vzkázal?

Že proti Opavě byli skvělí, děkuju jim za podporu a snad se bude dařit i dál.