Přivezou Orli body z horkého hodonínského ledu?

Tomáš Salamon, 04.10.2013 Blíží se sobota a s ní i sedmé kolo druhé ligy. V tom Orli pojedou na půdu ambiciózního Hodonína. Ten poslední dva roky kraloval skupině střed a o nejvyšší příčky by se chtěl prát i na východě.

Tento článek patří k zápasu HOD - ORL 6:2

Zatím se však drtičům daří střídavě. Na úvod si poradili s Opavou. Následně dostali pětigólový shot-out od Prostějova, což se při ambicích Jestřábů dá chápat, a posléze prohráli 1:4 v domácím derby s Břeclaví. Poté se na jihu Moravy vše obrátilo lepším směrem a svěřenci Svatopluka Kosíka si poradili se Vsetínem a Technikou. V posledním kole však nezvládli dlouhý výlet do Ostravy a z Poruby si odvezli porážku 3:2.

V útoku náš sobotní soupeř už několik let spoléhá na vysoce produktivního Zdeňka Juráska, který by se pomalu dal označit za druholigovou legendu a k oranžovému dresu neodmyslitelně patří i Petr Peš. Zmínit je třeba i Martina Špoka, Michala Kubu, Romana Vondráčka nebo Radovana Vondráčka. Obrana se opírá o zkušeného Petra Pokorného nebo o ofenzivní beky Štěpána Koukala a Lukáš Komárka.

Zajímavostí je, že Hodonín nejvíce ze všech druholigových klubů spoléhá na cizince. Kromě slovenského brankáře Zdena Kotvana za SHK nastupují ještě další tři braťa z východu. V obraně jde o zmíněného Lukáše Komárka a v útoku a o bratry Radoslava a Tomáše Smetanovy. Kromě nich na soupisce nalezneme ještě kanadského obránce Nicka Laporteho, ruského beka Artura Rybalkina a v útoku Američana Coryho Belilseho.

Hodonín bude opravdu tvrdý oříšek a z jeho ledu se body vozí obzvlášť těžce, ale v Orlové se za poslední týden stalo několik pozitivních věcí, které dodaly mužstvu pohodu, takže se naši borci o body zajisté poperou.