Nesmíme být nervózní z toho, že přijede první tým tabulky, nabádá před bitvou s Prostějovem Tomáš Mráz

Petr Sobol, 07.10.2013 Z Hodonína se orlovští hokejisté vrátili s prázdnou. I když dvě třetiny drželi krok a sahali po bodech, nakonec prohráli o čtyři branky. „Problém byl v obranné hře,“ mrzelo letní orlovskou posilu Tomáš Mráze, který je zatím na ledě hodně vidět a patří k nejaktivnějším a nejlepším orlovským hráčům. Orli už porážku hodili za hlavy, nyní je před nimi totiž přetěžká bitva s vedoucím týmem z Prostějova. Podle Mráze ale není Orlová bez šance.

Tento článek patří k zápasu HOD - ORL 6:2
Dvě třetiny jste drželi krok, dokonce jste vedli. Proč nakonec poslední třetina dopadla tak, jak dopadla?

Myslím si, že problém byl v obranné hře. Začali jsme se hodně propadat v útočném pásmu, z čehož pramenily brejky a taky trestné střílení. Soupeř nás potom dostával pod tlak a začal střílet branky. Nemohly vám dojít síly?

Síly nám určitě nedošly. Zlomový moment podle mě nastal rychlou brankou ve 3. třetině. Přestali jsme si plnit obrané povinnosti, začali se propadat, lítat a soupeř trestal. Sil jsme měli dost, ale přístup byl špatný.

Co se stalo, že jste vedení 2:1 udrželi jen krátce?

Těžko říct, já ten gól ani neviděl. Vydýchával jsem předchozí střídání, kdy jsme dali vedoucí branku a neuběhla ani minuta a bylo srovnáno. Kdybychom výsledek 2:1 udrželi do konce třetiny, možná by to vypadalo jinak. Teď ale můžeme jen spekulovat.

Myslíte, že jste v Hodoníně mohli bodovat?

Nějaké body jsme urvat určitě mohli. Do třetí třetiny se šlo za stavu 2:2 a to jsme měli udržet co nejdéle. Hodonín hrál doma, takže se dalo čekat, že půjde do tlaku a bude útočit, bohužel jsme hned na začátku třetiny inkasovali a už jsme nedokázali odpovědět.

Vám se po příchodu do Orlové daří, jste hodně vidět. Jste se sebou spokojený?

Jsem rád, že se mi zatím celkem daří a hlavně, že dostávám prostor na ledě. Snažím se hrát hodně aktivně, hodně bruslit, napadat a sbírat kotouče, ale spokojený úplně nejsem, může to být lepší. Vždycky je plno nedostatků, na kterých je třeba zapracovat a zlepšovat se. Především musím zlepšit efektivitu střelby, v některých zápasech máte třeba jen jednu nebo dvě šance a z toho musím dávat góly.

Jak se vám zatím v Orlové líbí?

Všude jsou výhody i nevýhody, je to dobré i horší, ale jsem celkem spokojený. Je tady dobrá parta, jsou tu kluci se kterýma si rozumím a hodně se bavím i přesto že jsem jeden z nejmladších, tak mě berou, to je super. Navíc tu nejsem z Havířova sám, i v tomhle je to pro mě lepší.

Nyní vás čeká první Prostějov. Jak na ně?

Prostějov jasně kraluje 2. lize, letos mají ty nejvyšší cíle, a proto šel tým co se týče kvality hodně nahoru. Nesmíme být nervózní z toho, že přijede našlápnutý první tým tabulky. S každým se dá hrát a i my máme své kvalitní hráče. Bude třeba hrát hodně a poctivě zezadu a nepropadat se jako v Hodoníně, s takovou by nám mohli nastřílet 10 gólu a více. Bude důležité co nejdéle držet příznivý výsledek a pokusit se udeřit z brejků nebo rychlých protiútoků. I když hrajeme doma, bude to strašně těžký a rychlý zápas a musíme se na něj připravit.

Myslíte, že můžete uspět?

Jak jsem říkal, hrát se dá s každým, můžou ten zápas podcenit nebo se plně nesoustředit, ale my musíme hrát zodpovědně, do poslední minuty a můžeme překvapit.