Orli vs. Jestřábi. V souboji dravců nastoupí favorit proti outsiderovi

Tomáš Salamon, 08.10.2013 V Hodoníně nikdo s přílišným bodovým ziskem nepočítal, ale přesto naši borci po dvě třetiny dokázali hrát vyrovnanou partii. Poslední třetina se jim vymkla z rukou, ale rozhodně mají šanci ukázat, co v nich je. Lídr soutěže, který je zároveň pasován do role jasného favorita, bude jedinečným příkladem toho, ukázat, co v týmu je.

Jestřábi jsou po postupu AZetu jednoznačně největším favoritem tohoto ročníku. Přes léto vyměnili majitele a mohutně posílili kádr. Mezi nejvýraznější přestupy patří například příchod brankáře Kociána, který loni působil ve Lvu Praha nebo přírůstek v podobě Juraje Juríka, který loni hrál slovenskou Extraligu. Zapomínat se nesmí ani na Vladimíra Stejskala, který loni v Hodoníně nastřádal 62 bodů v 35 utkáních a po krachu Karviné, kde měl letos působit, se přesunul do jestřábího hnízda. Mezi spoustou dalších posil je kuriozitou Matouš Venkrbec. Kdysi nadějný juniorský reprezentant se před třemi lety rozhodl ukončit kariéru. Hokej už jej údajně nenaplňoval, a tak zmíněné tři roky věnoval studiu. Současně vystudoval Sportovní management s trenérstvím a Teologii s žurnalistikou. Nyní opět dostal chuť do hokeje a při svém comebacku se hned za Jestřáby trefil. Po sedmi kolech má na svém kontě devět bodů za dva góly a sedm asistencí. Ve výčtu nesmíme opomenout ani bývalého reprezentanta Jiřího Vykoukala, který nad týmem převzal trenérskou taktovku. Vedení vyhlásilo útok na první ligu a po krachu Karviné Prostějov navíc přišel o papírově nejsilnějšího oponenta. Realita může být jiná, ale Jestřábi mají solidní základ k tomu, aby se stali suverénem sezóny.

To se jim zatím daří. Z jednadvaceti bodů jich získali osmnáct. Do soboty je dokázal obrat o jediný bod Přerov a až v sobotu Jestřábi zůstali poprvé bez bodového zisku, když je 5:3 porazila Opava. Orli by sice byli rádi dalším ze zlodějů, který na věhlasném favoritovi uloupí body, ale překážka to bude věru těžká. Nikoliv však nereálná. S vaší pomocí je možné ji překonat, ale musíte si z plných sil ve středu zakřičet: SLOVAN!!!!!