Orli v souboji dravců vyzývají Jestřáby

Petr Sobol, 12.10.2010 Orlová - Čtvrtý proti třetímu. Draví Orli vyzvou dosud ještě dravější Jestřáby. Jeden z předsezonních favoritů celé soutěže s jeho dosavadním překvapením. Nejen to, ale mnohem více slibuje duel mezi Orlovou a Prostějovem, kde na sebe narazí dva celky ze špice tabulky.

Tento článek patří k zápasu ORL - PRO 3:2

Orlová má určitě co napravovat. V minulém domácím zápase proti Slezanům z Opavy přišla o svou domácí neporazitelnost. A aby toho nebylo málo, v sobotním duelu na půdě Břeclavi pak smolnou brankou ze samého závěru utkání o jakýkoliv bodový zisk. Po dvou porážkách tak Olejáři potřebují bodovat. A první příležitostí, jak se k bodům dostat, je středeční duel s hokejisty Prostějova.

Jestřábi dosud plní roli černého koně soutěže. Před sezonou je určitě nikdo nepasoval do role favoritů, ale svěřenci trenéra Petra Zachara výborně zachytil vstup do soutěže, díky čemuž se drží na skvělé třetí příčce. První čtyři duely se staly kořistí Jestřábů, z dalších čtyř zápasů však přišla jen jedna výhra.

Někdo si mohl myslet, že se prostějovská mašina zadrhla, ale sobotní domácí výhra s Přerovem zase dává Jestřábům sílu do dalších zápasů. Souboj o krále Hané rozhodl David Šebek – dosavadní obrovská hvězda týmu. Byla to jeho šestá trefa, ke které přidal jedenáct asistencí. Jeho bratr Patrik se s bilancí 8+8 drží hned za ním. A vůbec, prostějovská útočná síla je letos zatím velká. Kromě dua Šebků se o ni starají také Stejskal, Čuřík, Duba a také další hráči, kteří si drží vysoký bodový průměr.

Nejproduktivnějším zadákem Jestřábů je Ivo Peštulka. Oporou mezi tyčemi zase Jiří Slovák, který se především v duelu s Přerovem pořádně vytáhl. Orlovský celek na tom ale není o nic hůře. V tabulce sice ztrácí na Jestřáby čtyři body, ale zároveň má zápas k dobru. Je zajímavé, že na patnácti bodech, které Olejáři za osm zápasů získali, se v tabulce usadily hned čtyři celky.

Úkol Orlové před duelem s Prostějovem zní jasně – opět naplno bodovat. Třetí ztráta v řadě by nebyla pro svěřence trenéra Flašara dvakrát příjemná. I tak je ale nálada v týmu dobrá. Všichni vědí, že pokud podají výkon, na jaký mají, měli by tři body zůstat v Plus Oil Aréně. I ve středečním duelu budou domácí fanoušci spoléhat na ofenzivní tahouny Marka Ivana a Radima Valchaře, kteří bodují pravidelně. Oba v osmi zápasech soupeřům nasázeli osm branek. Ivan tak má celkem dvanáct kanadských bodů, Valchař o dva méně. Stejně je na tom také kapitán Miroslav Javín, opora zadních řad.

V Břeclavi podal výborný výkon Dušan Šafránek, který tak jen potvrdil letošní skvělou formu. Nicméně trenér Flašar rád brankáře točí a tak není jisté, kdo proti Prostějovu nastoupí. V Břeclavi se zranil bek Tomis, uvidíme, kdy se vrátí do hry. Bystří fanoušci už si stačili všimnout, že se od pondělka s týmem připravuje David Moravec. Olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa trénuje v Orlové a o jeho dalším působení u Olejářů se jedná. Uvidíme, jak tato situace dopadne.

Tak či tak, všichni jste srdečně zváni ve středu do Plus Oil Arény, kde od osmnácti hodin vypukne souboj dvou dravců, ve kterém Orli budou mít za úkol zdolat silné Jestřáby a dát zapomenout na dvě předešlé porážky.

Sestavy týmů z minulého kola

HC Plus Oil Orlová: Šafránek (Gleich) - Flašar, Hegegy, Javín, Sznapka, Štefanka, Urbánek, Vnenk, Tomis - Mikšan, Blatoň, Škatula, Studený, Valchař, Holuša, Grygar, Kraft, Ivan, Mičulka, Novák Jan, Samiec

LHK Jestřábi Prostějov: Slovák - Jedlička, Paška, Halouska, Peštuka, Finkes, Kutmon, Doseděl, Tomiga - Zachar, Duba, Stejskal, Žajgla, Čuřík, Šimo, Bartošek, Šebek P., Šebek D., Meidl, Skácel, Kryl

Vsaďte si, jak dopadne dnešní zápas mezi Orlovou a Prostějovem u sazkové kanceláře bwin.com. Na domácí Orlovou je kurz 1.95, na remízu je kurz 4.2, pokud věříte Prostějovu, na něj je vypsán kurz 2.65.