Potvrdíme vítězství na ledě posledního Nového Jičína?

Petr Sobol, 19.10.2013 Hokejisté Orlové dali ve středu zapomenout na sérii tří porážek a opět dokázali naplno bodovat. Po výhře 3:1 nad Břeclaví ale nechtějí usnout na vavřínech a dělají si zálusk na další bodový zisk. Pro ten si jedou do Nového Jičína.

Tento článek patří k zápasu NJI - ORL 2:0
Orli mají za sebou náročnou sérii, během které nestačili venku na Hodonín, Přerov a doma na Prostějov. Ve středu už se ale dočkali a po poctivém výkonu, založeném na dobré obraně a rychlém přechodu do útoku, zdolali Lvy z Břeclavi.

Orli celý zápas vedli, ve třetí třetině si ale zápas zkomplikovali. Domácí až pět minut před koncem uklidnil Jakub Szajter, který upravil na konečných 3:1. Orlová hrála v okleštěné sestavě, ve které z nejrůznějších důvodů nefigurovaly opory v čele s Liborem Pavlišem, Markem Badžem, Janem Blatoněm či Sašou Hegegym.

Ve středečním utkání se poprvé a naposledy prosadil Tomáš Káňa, který po výpomoci v Orlové míří na plánované angažmá do Kazachstánu. Orli jsou nyní v tabulce desátí, na kontě mají 10 bodů. Náš sobotní soupeř z Nového Jičína tabulku uzavírá a s pouhými třemi body je na úplném dně. Novojičínští sice v úvodním kole udolali v prodloužení Valašské Meziříčí, od té doby ale získali jediný bod za prohru po nájezdech v Břeclavi.

A my věříme, že další body nyní nepřidají. Sobotní utkání začíná v 18 hodin.