Druhou čtvrtinu Orli zahájí doma se Vsetínem

Tomáš Salamon, 22.10.2013 Čtvrtina soutěže je za námi a Orli ve středu na svém ledě vstoupí do té druhé. Do Orlové přijede Vsetín.

Tento článek patří k zápasu ORL - VSE 2:8

Deset bodů v jedenácti zápasech. Orlová si drží kontakt s pozicemi znamenajícími play-off, ale zároveň ji dělí zhruba stejný odstup i od příčky poslední. Není to ideální vizitka, ale vzhledem k předsezónnímu cíli udržet druhou ligu, se dá skousnout. Ovšem s přihlédnutím k tomu, jací hráči se nakonec v Orlové sešli, takto nízký bodový účet trochu zamrzí. S každým soupeřem jsme si vyzkoušeli po jednom utkání a vymlouvat se na počáteční nesouhru by už v takto pokročilé sezóně nebylo úplně na místě. Tým by měl konečně začít šlapat tak jak má a domácí utkání se Vsetínem je k tomu ideální příležitostí.

Valaši se také v úvodu ročníku nesetkali s formou a jejich výsledky jejich výsledky byly dlouhou dobu za očekáváním. Na úvod sice rozstříleli náš tým 6:2, ale pak čekali na další vítězství dlouhé čtyři zápasy. Následně porazili poslední Nový Jičín a předposlední Meziříčí, aby záhy opět padli s Frýdkem - Místkem a Opavou.

Zlom ovšem nastal v desátém kole, kdy VHK po bojovném výkonu porazilo letošního suveréna z Prostějova. Na úspěch se podařilo navázat i v sobotu v Břeclavi a na našem ledě se Valaši pokusí vítěznou sérii prodloužit.

Spoléhat při tom budou například na kapitána Daniela Vaňka, Martina Ambruze, Robina Ševčíka nebo Martina Kuba. Probrat by se mohl i Adam Mikšovský, který letos se třemi body v devíti zápasech zůstává daleko za svými možnostmi. Obrana Vsetína se opírá o Jiřího Fardu, Daniela Tesaříka, Lukáše Vrbu nebo Juraje Tichého. Branku hájí Petr Hromada a náhradníka mu dělá Tomáš Kohn, jež ze sestavy vytlačil bývalou brankářskou hvězdu ligy Lukáše Plška.

Ve středu nás zajisté čeká napínavý souboj dvou celků, které se pravděpodobně na konci sezóny budou prát o play-off a zavčasu si budou chtít vytvořit patřičnou bodovou základnu. Proto neváhejte a přijďte Orly od 18:00 podpořit.