Orli budou ve Valmezu hájit umístění v tabulce bez trenéra

Tomáš Salamon, 25.10.2013 Zápas se Vsetínem, který měl prapodivnou pachuť a na orlovském stadionu vyvolal spoustu emocí, už je za námi, ale rozhodně nevymizel z hlav hráčů. Na ty v sobotu opět čeká tým z Valašska, ale tentokrát jde o Bobry z Meziříčí.

Tento článek patří k zápasu VAL - ORL 0:6

Pěkná první třetina, ve které měli Orli navrch a nepovedený vstup do té druhé, který domácím zlomil vaz. A nejen jim, po utkání byl totiž od mužstva odvolán trenér Česlík, který nedokázal na vývoj zápasu reagovat. Orlovou tak čeká nová etapa a zásah zřejmě přišel v pravý čas, protože Orlová bude odrážet Bobří útok na desátou příčku.

Nový trenér se zatím hledá, a tak v tým v tomto utkání povede manažer klubu Daniel Marosz. Ten se bude muset obejít bez Martina Piechy a Alexandra Hegegyho, ale zbytek opor by měl být na Bobry k dispozici. Specifický zápas to bude zejména pro Jakuba Viznicu, který se poprvé v soutěžním zápase vrátí před publikum, pro které byl donedávna hvězdou, takže bude mít o motivaci postaráno.

A motivaci bude potřebovat celý tým, protože Bobří jsou v dobrém rozpoložení. V předminulém kole si v prodloužení vyšlápli na Přerov a ve středu porazili 4:1 Nový Jičín. Bodově se v posledních kolech velmi dařilo hlavně Miroslavu Vargovi (dohromady za sezónu 7+6), ale ani jeho bratři nezůstávají pozadu (David 5+7, Martin 3+5). Novou tváří mezi produktivními útočníky Bobrů je Ondřej Kubáč (3+5) a nevyzpytatelní budou i Jiří Slovák a Ondřej Martiník, kteří letos sice hráli pod své možnosti, ale v minulém zápase se oba střelecky prosadili.

V obraně tradičně vyčnívá Jan Heča a z Havířova se vrátil i Werner Hartmann, který v minulosti působil i v Orlové. Dále se Bobři mohou spolehnout na Martina Kvapila nebo Lukáše Zábojníka. Branku hájí výborný Jiří Slovák a poměrně dost prostoru dostává i Lukáš Smolka.

Orly nečeká nic lehkého, ale doufejme, že se podaří urvat důležité tři body a nastartovat tým lepším směrem.