Potvrdí Áčko zlepšení proti Technice?

Tomáš Salamon, 29.10.2013 Na poslední domácí zápas Orlů se nevzpomíná lehko. Po dobré první třetině nakonec Vsetínu podlehli 2:8 a nastal čas na změny. Z trenérské lavičky se poroučel Petr Česlík a do Valmezu naši borci jeli s Danielem Maroszem v zádech. Zvítězili 0:6 a zdá se, že by mohlo svítat na lepší zítřky. Ovšem středeční zápas s Technikou napoví více o tom, zda tomu tak skutečně je.

Jméno nového trenéra zatím nebylo oznámeno, takže je pravděpodobné, že trenérskou taktovku převezme opět Daniel Marosz. Orli pod jeho vedením budou potvrzovat to, že se skutečně věci hnuly správným směrem a že nešlo pouze o to, že by je Bobři, kteří navíc sídlí na spodku tabulky, podcenili.

Technika by v současném rozpoložení měla být hratelným soupeřem. Svěřenci trenéra Kaňkovského už pět zápasů v řadě nevyhrál a ačkoliv z červených výsledků vyčnívá prohra v prodloužení se silným Prostějovem, aktuální umístění ambicím vysokoškoláků vůbec neodpovídá.

Obraně šéfuje velezkušený David Havíř, který strávil patnáct let v extralize a ještě loni slavil titul s plzeňskou Škodovkou. Ve druhé lize se mu zatím daří. S deseti body vede produktivitu brněnských zadáků, ale ani Štindl, Zapletal nebo Klimeš se v podpoře útoku nenechají zahanbit.

Z útočníků se nejvíce daří Janům Fadrnému s Česnekem a často na sebe upozorňují i Michal Brzobohatý, Ondřej Látal, Petr Jurča nebo už stálice v barvách Techniky Karel Benýšek. Branku hájí Jaroslav Chvátal, ale ten v posledních kolech často přenechával místo v brance svému náhradníku Josefu Novákovi. Kdo z nich zahájí jako jednička zápas na našem ledě zatím není známo. Navíc to ani není podstatné! Orli musí bodovat a vy jim k tomu musíte pomoct! A to tím, že budete pořádně fandit. A proč to nezkusit třeba v parádním klubovém tričku, které k prodeji nabízíme? Více informací ZDE.

Poslední vzájemný zápas

3.kolo, sobota 21.9.2013
VSK Technika Brno - HC Orlová  5:4  (1:0, 3:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 3. Jurča (Fadrný, Havíř), 24. Hnilička (Česnek, Fadrný), 29. Habrovec (Zapletal), 38. Habrovec (Bělohlávek, Pargáč), 42. Zábranský (Brzobohatý, Látal) – 23. Szajter (Blatoň, Galgonek), 55. Galgonek (Sznapka), 58. Studený (Mráz), 60. Badžo (Pavliš, Mintěl). Rozhodčí: . Vyloučení: 6:5 (navíc Brzobohatý - Hegegy - oba 10 min. OT). Využití: 1:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:4..
VSK Technika Brno: Chvátal - Habrovec "C", Košecký, Klimeš, Štindl, Zapletal, Havíř - Česnek, Fadrný, Jurča - Odehnal V., Benýšek, Hnilička - Brzobohatý, Zábranský, Látal - Pargáč, Bělohlávek, Buhaj.
HC Orlová: Iláš - Mintěl, Fišera, Vydra, Zientek, Sznapka, Hegegy, Zámecznik, Novák - Voznica, Pavliš "C", Badžo - Mráz, Kraft, Studený - Szajter, Blatoň, Galgonek - Michálek, Ciupa, Matějíček.

Řekli po zápase

Roman Kaňkovský, trenér Techniky: Až na ten pokažený závěr můžeme být rádi za dobrý výkon. Každopádně se musíme poučit z chyb a nesmí se opakovat dnešní poslední pětiminutovka. Hráči si mysleli, že se nemůže nic stát a ve sportu je to vždy ošidné. Závěr byl prostě tragický. Každopádně máme celkem osm bodů a můžeme být s úvodem soutěže spokojeni.

Petr Česlík, bývalý trenér Orlové: Čekali jsme, že na nás Technika v první třetině nastoupí a vynutí si tlak. To se nakonec nestalo a hráli jsme vyrovnaný hokej. Od druhé části to už bylo daleko horší, přišly tresty a inkasované branky. Což nás ve výsledku oslabilo. Nicméně, ve třetí části jsme za stavu 5:1 nesložili zbraně a musím kluky pochválit, jak k tomu přistoupili. Tým ukázal svou sílu a utkání ještě zdramatizoval. S tím mohu být spokojen.


Čtěte také

Už máš nové klubové tričko?

Béčko v dramatickém derby porazilo Karvinou!

Spolu to zvládnem! Vzkázali hráči fanouškům