Filip Štefanka se po dlouhé pauze snaží znovu dostat do formy

Tomáš Salamon, 31.10.2013 Filip Štefanka byl loni jednou z hlavních hvězd krajského přeboru. Obránce, který by se stále neztratil v první lize si se soupeři z regionální soutěže dělal, co chtěl, ale v druholigovém kádru na začátku letošní sezóny překvapivě chyběl. Nyní je zpět a my jsme mu po utkání s Technikou položili pár otázek.

Tento článek patří k zápasu ORL - TEC 1:3

Začátek sezóny z osobních důvodů vynechal a všechny fanoušky moc potěšilo, když se v Novém Jičíně objevil znovu na ledě. „Naposledy jsem hrál zápas v loňské sezóně ,takže to nebylo ono,“ řekl po zápase před kterým stihl jen pár tréninků. V následném domácím zápase se Vsetínem jej však už bylo vidět a bylo jasné, že je otázkou času, kdy se dostane do předchozí formy. Hned na to ve Valašském Meziříčí dal gól a na dva přihrál. „V tom zápase jsem se cítil dobře a jsem rád, že se mi vydařil, ale samozřejmě to bylo i tím, že Valmez patří mezi slabší soupeře,“ komentoval skromně tříbodové představení.

Proti Technice se však Orlům nevedlo stejně jako na Valašsku a tým těsně prohrál. Ostřílený obránce s extraligovými zkušenostmi však jen těžko hledal důvod soupeřova vítězství: „Byl to těžký a vyrovnaný zápas. Až do konce to bylo jenom o jeden gól a mohli jsme vyrovnat, takže si nemyslím, že by byli vyloženě v něčem lepší.“

K sobě má Štefanka Václava Studeného, se kterým si vždy dobře rozuměli a třetím do party by mohl brzy být Alexandr Hegegy. Ten momentálně chybí kvůli zranění nohy, ale před dvěma lety se Štefankou tvořil jednu z nejkvalitnějších obranných dvojic v lize. Na dotaz, zda se Filip těší, až se bývalý parťák uzdraví, odpověděl následující: „Já se nějak nedívám na to,kdo vedle mě stojí. Samozřejmě, že budu rád, když se Saša vrátí a budu si s ním moct zahrát, ale já jsem ochoten hrát s kýmkoliv.“

Tým se momentálně chystá na Frýdek - Místek, se kterým naposledy doma prohrál 2:8. Filipa jsme požádali o zamyšlení nad tím, zda je tým nyní dost silný na to, aby se podobnému debaklu vyvaroval. "Já jsem tehdy viděl jednu třetinu a je pravda, že takové výsledky by doma padat neměly. Ale je to hokej a myslím si, že jsme schopní hrát s kýmkoliv."