Michal Holuša: S trenérem jsme se před zápasem hecovali

Tomáš Salamon, 14.10.2010 Zápas proti Prostějovu měl dva aktéry, kteří ještě v nedávné minulosti působili právě na půdě soupeře. Zatímco jeden rozdával pokyny na střídačce. Druhý o sobě dával znát na ledě. Michal Holuša se ukázal v několika dobrých příležitostech a připsal si i vyrovnávací branku na 2:2.

Tento článek patří k zápasu ORL - PRO 3:2

Dnes jste porazili Prostějov, tým, kde jste donedávna působil. Jak tento pro Vás výjimečný zápas vnímáte?

Jsem rád, že jsme vyhráli 3:2. Zápas se nevyvíjel, jak bychom si to představovali, ale dotáhli jsme to do vítězného konce a to je důležité. S trenérem jsme tam oba působili, tak jsme se hecovali už celý týden, že to pro nás bude jeden z těch důležitějších zápasů a jsem rád, za to, jak to dopadlo.

Prostějov nyní vypadá úplně jinak než v posledních letech. Přišlo nové vedení, noví hráči. Sledujete situaci ve svém minulém působišti?

Co já vím, tak tam přišel nový majitel. A asi ten hokej dělají dobře, když mají takový tým a takové výsledky. Dneska hráli parádně a myslím si, že je jenom dobře, že tam přišel někdo jiný. Je vidět, že hrajou dobrý hokej a budou někde vepředu.

Kde se lámalo dnešní utkání?

Myslím si, že děláme hrozně moc individuálních chyb a ty rozhodujou utkání. Nedokážu přímo říct, kde se zápas lámal, ale asi jsme prostě více chtěli. Musíme se vyvarovat těch individuálních chyb. Když je odstraníme, tak to bude o hodně jednodušší, protože zatím nás srážejí.

Jak popíšete svůj gól?

Byla to klasická přesilovka 5 na 3. Na pozici beka hrál Marek Ivan s Mírou Javínem. Bylo jasné, že jeden z těch dvou to musí dostat na branku a někdo to bude dorážet nebo tečovat. Viděl jsem, že „Džavo“ (Miroslav Javín, pozn. red.) dostal puk na modrou, měl to na ose, tak jsem věděl, že bude určitě střílet. Čekal jsem, že bude střílet po zemi, tak jsem do toho jenom vložil hůl a on mi ji krásně trefil. Puk změnil směr a bylo to tam.

Ještě jednou se zeptám na Váš přestup. Jaký má hráč pocit, když hraje stejnou soutěž, ale v jiném týmu? A nemyslím tím jen ve vztahu k Prostějovu.

Mě je to jedno. Je to stejné, jako třeba proti Hodonínu, kde jsem taky hrál. Nějak speciálně to neřeším, že bych se na ty týmy připravoval. Na všech zápasech mi záleží stejně a je mi jedno, kdo proti mně nastupuje.

Jak se Vám zatím v Orlové líbí?

Zatím to je super. Jsem spokojený. Zatím všechno klape. Hráči super, kolektiv super. Samozřejmě super kustod („Tak se mi to líbí“ – vstupuje Evžen Buščík). Prostě vše funguje a je to super.

Co můžete říct k zápasu, který vás čeká?

Jedeme do Uničova a tam bychom ty tři body měli potvrdit, protože teď jsme dva zápasy nešťastně prohráli. Ale v Uničově určitě musíme potvrdit dnešní výhru, aby se ty bodové ztráty vyrovnaly.