"Máme na to s nimi bodovat," řekl o Porubě Václav Studený

Tomáš Salamon, 05.11.2013 Orlovský stadion opět ožije! Tentokrát na jeho led míří k derby silná Poruba! Na tu však Orli už jednou vyzráli a rádi by úspěch zopakovali. Spoléhat budou i na Václava Studeného, který má ohromnou formu. "Přijďte, čerpáme z vás energii," vzkázal fanouškům!

Tento článek patří k zápasu ORL - POR 2:3

Už do čtvrtého zápasu vstoupí Orli pod Danielem Maroszem. Výsledky pod jeho vedením zatím nebyly vůbec špatné a zdá se, že změna má na tým pozitivní vliv. "Podle předvedené hry a zlepšených výsledků tomu tak určitě je," potvrdil zlepšení Václav Studený.

Ten se proti Frýdku blýskl dvěma góly a jednou asistencí. Za svůj výkon byl v hlasování redaktorů z celé druhé ligy vyhlášen hráčem kola. Ostatně nebylo to poprvé. Uznání se dočkal už po čtyřbodovém představení ve Valašském Meziříčí. Jak však přiznal, radostnou zprávu se dozvěděl až od nás: "Upřímně se přiznám, že jsem to nijak nezaregistroval, ale určitě je to příjemné ocenění a doufám, že se to bude v budoucích kolech opakovat."

Skutečnost, že se i po sezóně strávené v krajském přeboru znovu zařadil mezi hlavní osobnosti ligy určitě potěší, ale sám hráč nepřipustil, že by měl z návratu o ligu výš nějaké obavy: "Paradoxně musím přiznat, že se mi letos hraje mnohem lépe než loni. Druhá liga je přece jen více hokejovější a méně zákeřná oproti krajskému přeboru. Navíc se tu druhá liga objevila ze dne na den, takže ani nebyl čas nad něčím přemýšlet."

Hlavní strůjce sobotního vítězství porovnal utkání i s minulou vysokou porážkou od Frýdku a zamyslel se nad rozdíly mezi oběma zápasy: "Měli jsme ze soupeře větší respekt, poctivěji jsme bránili, snažili jsme se je nepouštět do brejku a hlavně jsme začali proměňovat šance a dávat branky. Hokej je o gólech a disciplíně a to se nám teď daří," prozradil recept na úspěch. Pochvaloval si i návrat Filipa Štefanky, který odehrál pouhých pět zápasů a už je nejproduktivnějším orlovským bekem. Právě Studený má zkušeného beka v zádech a náramně si s ním rozumí: "Štefi je skvělý hráč a navíc jsme spolu v lajně odehráli skoro celé tři poslední sezony a je to poznat. Víme, co od sebe čekat a to se to pak hraje skoro samo. Takže jsem moc rád, že můžu hrát právě s ním."

Doufejme, že jejich souhra zafunguje i ve středu proti Porubě, která je ve formě a je pouze na skóre druhá za prostějovským favoritem. Ačkoliv v sobotu na nájezdy podlehla Technice, tak v nedávné minulosti nadělila 6:1 Vsetínu, 5:0 Opavě a 3:0 Prostějovu, takže je zde pro Orly v rozletu vztyčen pomyslný varovný prst.

V útoku řádí vítkovický veterán Luděk Krayzel a pozor je třeba dávat i na Martina Bučka nebo Petra Seidlera. Zkušenost obraně dává Petr Wolf a neméně platný je někdejší orlovský kapitán Miroslav Javín. Branku hájí druholigová stálice Radek Tihlář a náhradníka mu dělá porubský odchovanec, který si vyzkoušel i orlovský dres, Michal Gleich.

Nebude to vůbec jednoduché, ale Orli se pokusí na rivala vyzrát. Hráči si jsou síly svého ostravského soupeře vědomi. "Poruba letos hraje velice dobře, mají silný tým a daří se jim. Musíme hrát skvěle vzadu, kouskovat hru, nepouštět je do přesilových her a čekat na svou šanci. Pevně věřím, přestože to bude určitě velmi těžké utkání, tak že i s nimi můžeme bodovat," prohlásil sebevědomě Studený.

Ten moc dobře ví, že v zápase bude tým potřebovat i vaši podporu: "Tímto bych fanoušky rád požádal, aby si zápas nenechali ujít a podpořili nás jako tomu bylo dosud. Jako hráči jejich podporu vnímáme a začíná se nám doma hrát velmi dobře, protože diváci na našem stadionu vytváří skvělou hokejovou kulisu a nám hráčům dodávají energii. Ženou nás tím vstříc novým vítězstvím." Takže neváhejte a přijďte Vencu a spol ve středu od 18:00 znovu nabít energií!

Poslední vzájemný zápas

5.kolo, sobota 28.9.2013
HC RT Torax Poruba Ostrava - HC Orlová 3:4sn (1:3, 1:0, 1:0 – 0:0)
Branky a nahrávky: 17. Seidler (Vrána, Buček), 38. Wolf (Krayzel, Videlka), 46. Pavlačka (Šindelář) – 13. Hegegy (Sznapka, Pavliš), 18. Mráz (Blatoň, Studený), 20. Badžo (Voznica, Pavliš), rozhodující sam. nájezd Blatoň. . Rozhodčí: Fiedler – Novák, Laczko. Vyloučení: 4:9, navíc Prokop (POR) 10 min. OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:4.
HC RT Torax Poruba Ostrava: Gleich (18. Tihlář) – Wolf, Šindelář, Javín, Prokop, Vajda, Peslar – Krayzel, Vaněk, Videlka, Vrána, Seidler, Buček, Chaloupka, Pavlačka, Zachar, Piják.
HC Orlová: Iláš – Sznapka, Hegegy, Zientek, Vydra, Mintěl, Zámečník, Voznica, Pavliš, Badžo, Mráz, Blatoň, Studený, Matějíček, Szajter, Grepl.

Řekli po zápase

Tomáš Sršeň (trenér Poruby): Nastoupili jsme velice laxně. Mysleli jsme si, že když dostala Orlová v minulém zápase sedm gólů, že se porazí sama. Udělali jsme tři chyby, z čehož dali tři góly. Potom se v podstatě hrálo na jednu branku. Ale klobouk dolů před jejich gólmanem, který jim dnes udělal dva body.

Petr Česlík (bývalý trenér Orlové): Pro nás jsou to krásné body. Kdyby nám byl uznán čtvrtý gól, utkání by se odvíjelo jiným směrem. Srazily nás častá vyloučení, která nám vzala hodně sil. A nájezdy už byly sázkou do loterie.