Po třech domácích duelech v řadě jede Orlová bojovat do Opavy

Petr Sobol, 08.11.2013 Orlovští fanoušci si mohli v posledních dnech vychutnat tři domácí zápasy v řadě. V sobotu už ale Orli zajíždějí na led nedaleké Opavy, které zatím patří čtvrtá příčka. Svěřence Daniela Marosze tak čeká další složitý duel.

Orli ze série tří domácích duelů vytěžili jen tři body za výhru s Frýdkem – Místkem. V zápasech s Technikou Brno a Porubou byli sice vyrovnanými soupeři, pokaždé ale těsně padli. Obzvláště bolestivá je středeční prohra se soupeřem z Ostravy, nad kterým náš tým po první třetině vedl 2:0.

Orlová klesla na desáté místo, jeden bod za Břeclav. Na osmý Frýdek – Místek, který drží poslední postupovou pozici, ztrácíme sedm bodů. První příležitostí, kdy lze část z nich umazat, je sobotní klání na ledě Opavy.

Slezan však letos předvádí dobré výkony a drží se na čtvrtém místě tabulky s pětibodovým odstupem od vedoucího Prostějova. V prvním vzájemném měření sil byla lepší Orlová, která doma zvládla vyrovnaný duel a zásluhou Václava Studeného vyhrála po nájezdech.

Tuto porážku nám bude chtít Opava určitě oplatit. Vytáhne i své největší zbraně Tomáše Poloka (5+6), Tomáše Měcha (3+8), pětigólové Petry Wolfa a Chalupou či produktivního beka Josefa Tichého (1+7). Branku Slezanu hájí nám dobře známý Dušan Šafránek, který ve 13 zápasech inkasoval pětatřicet branek.

Sobotní klání startuje v 17 hodin. Kdo bude na konci zápasu šťastnější?