"Orlová byla dobrá volba,"pochvaluje si Jakub Voznica

Tomáš Salamon, 15.11.2013 Loni byl dvaadvacetiletý mladík jedním z nejlepších Bobrů a i v baráži nám zle zatápěl. Přes léto se přesunul do Karviné, kde však kvůli krachu klubu skončil dříve než začal a jeho další kroky vedly k nám do Orlové. Trochu se hledal a výkony neodpovídaly jeho možnostem. Nyní se však herně zvedá a na ledě je vidět.

Jakube, kde byste hledal příčiny prohry s Hodonínem?

Myslím si, že jsme byli lepším týmem skoro po celý zápas, až na tu nepovedenou pětiminutovku. Ten zápas jsme měli rozhodnout ve druhé třetině, kdy jsme byli jasně lepší a měli hromadu šancí. Bohužel to nakonec dopadlo tak, jak to dopadlo.Musíme na to zapomenout a makat dál, pokud budeme hrát takhle tak ty body přijdou.

V posledních kolech se vám herně daří, ale body pořád nikde. Čím to?

Ty zápasy jsou hrozně vyrovnané a rozhodují maličkosti. Hrajeme dobře, ale vždy tomu něco chybí. Musíme věřit, že se to otočí a začneme bodovat.

Loni jste proti Orlové hrál v baráži za Valašské Meziříčí. Jak jste ty zápasy tehdy vnímal?

Ty zápasy byly hrozně vyhecované a vyrovnané. Byla výborná atmosféra, ale doufám, že letos už to nebudeme muset zažít.

Jaký byl důvod vašeho odchodu z Valmezu do Karviné?

Těch důvodů bylo hned několik. Hlavní důvod byl, že se tam tvořil vynikající tým a pro mě šance hrát vedle takových hráčů jako Ivan, Moravec, Pavliš a další.

Karviná však v průběhu léta přišla o licenci. Věděl jste od začátku kam zamíříte? Proč to nakonec byla právě Orlová?

Byl to pro mě trochu šok. Nic takového jsem nečekal a nebyl jsem na to ani nijak připravený. Rozhodoval jsem se mezi více týmy a nakonec si vybral Orlovou. Myslím, že to byla dobrá volba.

Jak se vám tady líbí a jak si zvykáte na prostředí, fanoušky a kolektiv?

Kolektiv máme skvělý, všichni okolo se o nás starají, takže prostředí je perfektní. Fanoušci jsou výborní. Podporují nás, fandí a to je přesně to, co my potřebujeme a jsme jim za to moc vděční.

Ze začátku šlo vidět, že se rozkoukáváte a vaše výkony neodpovídaly tomu, co jste předváděl ve Valmezu. Teď už je to ale o poznání lepší a jde ve vaší hře vidět i více sebevědomí. Co na to mělo vliv?

Ze začátku ty moje výkony ani zdaleka nebyly takové, jak bych si představoval. Teď už se na ledě cítím mnohem lépe a doufám, že se to bude pořád zlepšovat.

Vaše lajna je velmi mladá. S Kubou Szajterem a Tomášem Mrázem, nebo nyní s Markem Matějíčkem jste přesto na ledě vždycky vidět. Vyhovuje vám právě to, že jste všichni na tom věkově přibližně stejně?

S Mrázou a Šajtym jsme si skvěle sedli, řekli jsme si že budeme hrát jednoduše a docela nám to vycházelo. Ale nemyslím si, že by to bylo tím že jsme podobně staří.

Momentální situace týmu není zrovna ideální. Směřují vaše myšlenky spíše k play-off nebo k boji o udržení druhé ligy?

Já bych řekl, že až takhle dopředu se nedíváme. Jdeme zápas od zápasu.

Myslíte, že máte na to se výsledkově zvednout a play-off ještě vybojovat?

Ten tým, co tady je, na play-off určitě má.

Co by tedy ke zlepšení mohlo pomoct?

To bohužel nevím.

Jak jste spokojený s výkony fanoušků? Co byste jim vzkázal?

Jak už jsem říkal, fanoušci jsou fantastičtí a tímto bych jim chtěl poděkovat za jejich podporu.