V neděli zajíždíme na led posledního Uničova

Tomáš Salamon, 16.10.2010 V neděli 17. října zajíždí Olejáři na led posledního Uničova. Přestože po pohledu na soupisky a aktuální formu obou celků by utkání mělo být jasnou záležitostí, jedná se stále o hokej, a proto je třeba každému soupeři přikládat stejnou váhu. Pojďme si našeho zítřejšího soupeře představit.

Tento článek patří k zápasu UNI - ORL 4:5

Už v loňské sezoně kolovaly druhou ligou zvěsti o finančně sužovaném Uničovu, které se projevily i odchodem mnoha kvalitních hráčů a absolutním propadem formy. Špatná nálada v Uničově pokračovala i během letní pauzy a pesimisté dokonce předpovídali, že se Uničov bude muset s druhou ligou rozloučit a sezonu nezahájí. Přesto na Hané vynaložili veškeré síly a ligovou soutěž zachránili.

Poslední příčka vypovídá o tom, že výsledky našeho soupeře opravdu nejsou žádnou slávou. V přípravě náš nastávající soupeř nedokázal vyhrát ani jedno utkání. Dokonce dostal v závěru 11 gólů od Šumperka a 9 gólů od Přerova. Se začátkem sezony Uničovští pokračovali ve stejném duchu. Podlehli Prostějovu a ve druhém kole rovněž skomírající Technice. Světlý záblesk přišel ve třetím a čtvrtém kole, kdy Hanáci urvali tři body ve Frýdku – Místku a následně získali bod za prohru v prodloužení s Havířovem. To však bylo z letošního bodového zisku vše. Mizérie pokračovala desítkou od Šumperka, přes prohry s Uherským Hradištěm, Val. Meziříčím a Hodonínem, až po ostudnou porážku 10:0 od Přerova v posledním kole.

Co se hráčského obsazení týče. Před sezonou utrpěli Hanáci ztrátu v podobě Tomáše Sršně. Syn stejnojmenné legendy uničovského hokeje, který v loňském týmu o třídu vyčníval nad celým týmem, odešel do sousedního Přerova. Jeho otec v Uničově stále působí jako hlavní kouč. Současné kanadské bodování vede Patrik Dostál. Na druhém místě je obránce Petr Pavlas, který je i hlavní hvězdou týmu. Mezi stálice v dresu našeho soupeře patří Lukáš Komínek nebo Michal Rak. V říjnu se udály některé změny, které by Uničov mohly posunout k lepšímu. Vrátil se brankář Koloušek a útok posílil Slovák František Zúbek, který má za sebou téměř stovku startů v SK Extralize. Loni působil v druholigovém Děčíně, kde sbíral téměř 0,75 bodu na zápas, uvidíme, jestli bude pro Uničov přínosem.

Orlová půjde do zápasu nabuzena vítězstvím nad Prostějovem. Zatím nejsou známy žádné další informace o připojení Davida Moravce k týmu a Olejáři se opět budou muset obejít bez zraněného Tomise. I tak budou plnit roli jasného favorita a nic jiného než výhru si ani hráči ani nikdo jiný nepřipouští. Hokej je však nevyzpytatelná hra, která nás v minulosti dokázala překvapit již tolikrát, že se určitě v neděli vyplatí vývoj utkání v Uničově od 17:00 sledovat.



Vsaďte si na to, jak zápas v Uničově dopadne u bwin.com. Na domácí z Uničova je vypsán kurz 5.25, na remízu je kurz 4.50 a pokud věříte Olejářům, jejich výhra je oceněna kurzem 1.4.