"Play-off 2.ligy se v Orlové hrát bude," myslí si Dominik Plášek

Tomáš Salamon, 22.11.2013 Ve středu se dočkal svého prvního startu ve druhé lize. Celou třetí třetinu zápasu s Přerovem odehrál v první pětce po boku Libora Pavliše a Tomáše Mráze a svým výkonem rozhodně nezklamal. Řeč je o Dominiku Pláškovi, kterého jsme vyzpovídali.

Tento článek patří k zápasu ORL - PRE 1:3

Jestli se nepletu, tak to byl váš první start ve 2. lize. Jak jste si ho užil?

Ano, byl to můj první start. Víc bych si ho užil kdybych nastoupil už od začátku, ale když Cipis(Jakub Ciupa) nemohl přijít museli jsme s Galisem (Michal Galgonek) čekat na svou šanci. Každopádně jsem rád za to, že jsem dostal šanci v poslední třetině a tu jsem si užil dost.

Jak říkáte, tak jste původně měli hrát na čtyři pětky, ale Jakub Ciupa kvůli práci nedorazil. Věřil jste, že se na led podíváte i přesto, že už čtyři pětky kompletní nebyly?

Na ten zápas jsem se připravoval a byl jsem trošku zklamaný, když jsem zjistil že Cipis nepřijde, ale věřil jsem že mi trenér šanci dá a jsem za to rád.

S čím chodíte na zápasy Ačka,když víte, že pravděpodobně budete plnit jen roli náhradníka?

Jako všichni ostatní hráči tam chodím s tím, že chci vyhrát a udělat všechno pro to, aby náš tým vyhrál. Někdy tu šanci dostanu, někdy ne, tak už to v hokeji chodí.

Měl na vás trenér nějaké konkrétní požadavky, když vás poslal na led?

Ani ne. Za stavu 0:3 před 3. třetinou má trenér požadavky jen na tým jako celek, a to žádný gól nedostat, makat naplno a otočit zápas. Nám se to bohužel nepodařilo.

Jak jste se vyrovnával s tempem druhé ligy? Je to velký rozdíl oproti přeboru?

Samozřejmě to je rozdíl. V přeboru je na všechno více času a v 2.lize hrajou zkušenější hráči, takže ta hra je o dost rychlejší. Byl to pro mě trošku nezvyk, ale během prvního střídání jsem se rozkoukal a myslím, že jsem se s tím tempem hned vyrovnal.

Na ledě jste vypadal v pohodě a zdálo se, že z vyšší soutěže vůbec nemáte trému. Myslíte, že jste si svým výkonem vysloužil stálejší místo v sestavě?

V podstatě nebylo z čeho mít trému. Snad jen z toho, aby na mě kluci z první lajny nebyli naštvaní kdybych něco pokazil (smích). Ne, kluci mě podpořili psychicky a o to se mi hrálo lépe. Myslím že zas tak oslňující výkon jsem nepředvedl abych si vysloužil místo někde výš než ve 4. pětce, ale jsem vůbec rád, že jsem tu šanci v áčku dostal a snad budu dostávat dál.

Jak hodotíš situaci v B týmu?

V B týmu jsme na tom, myslím si, dobře a i nad očekávání. Myslím, že zápasem s Karvinou jsme dokázali, že v přeboru můžeme s každým hrát vyrovnanou partii a vyhrávat a to se nám většinou daří. Někdy samozřejmě prohrajeme ale tak to ve sportu je.

Kam mají podle vás letos šanci se dostat jak A, tak B?

A tým má skvělý kádr a myslím si, že jakmile prolomíme tu střeleckou smůlu půjdeme nahoru jak herně tak v tabulce a myslím si, že play-off 2.ligy se v Orlové hrát bude. B tým je na tom taky výborně. S béčkem v play-off podle mě určitě budeme a je jen na nás jak daleko v něm dojdeme. Osobně si myslím, že daleko.

Měl byste nějaký vzkaz pro fanoušky?

Každopádně jim chci poděkovat za jejich podporu a skvělou atmosféru na zápasech a doufám, že budou stále chodit v hojném počtu a hnát oba naše týmy dopředu, protože to potřebujeme a taky potřebujeme 6 hráče a to jsou právě fanoušci.