Nedělali jsme chyby, to rozhodlo, chválí výhru v Břeclavi Marek Matějíček

Petr Sobol, 25.11.2013 Orli v sobotu konečně zabrali a po prodloužení vyhráli v Břeclavi. Byl u toho i mladý útočník Marek Matějíček, který chválí tým především díky tomu, že se vyhnul individuálním chybám, které náš soubor v posledních duelech stály důležité body. „Věřím tomu, že nyní porazíme Nový Jičín a pak Vsetín s Valmezem,“ nabádá.

Po pěti zápasech jste konečně zvítězili. Je to velká úleva?

V posledních zápasech si myslím, že jsme předvedli zlepšenou hru, až na zápas s Přerovem. Ale i tak výsledky byly vždy těsné, nechybělo mnoho a mohli jsme mít i body. Proto jsem velmi rád, že jsme z Břeclavi přivezli alespoň body dva.

Stejně jako předchozí zápasy, i tento byl vyrovnaný. V čem byl rozdíl, že tamty jste nezvládli a v Břeclavi ano?

V předchozích zápasech bohužel rozhodly individuální chyby, které jsme v tomto zápase neudělali. Vždy nás podržel Ile, což v Břeclavi jen potvrdil, neboť hrát zápas za nerozhodného stavu je vždy velmi těžké. Musíme zlepšit hlavně přesilovky a začít proměňovat šance na gól.

Co se dělo po zápase v kabině? Byla tam velká radost?

Tak určitě, radost byla veliká jako po každém vyhraném zápase.

Jak moc byl zápas těžký?

Vzhledem k postavení obou týmu v tabulce byl zápas velmi těžký, bojovný a záleželo na jediné chybě, kterou nikdo neudělal. Závěr nám vyšel a štěstí stálo při nás.

Šance měly oba týmy, kdo měl blíže k vítězství?

Šťastnější tým.

Myslíte si, že vás to pomůže a začnete vyhrávat i další duely?

Každý vyhraný zápas vás nakopne, věřím tomu, že nyní porazíme Nový Jičín a pak Vsetín s Valmezem.

Vy jste se v posledních zápasech přesunul z první do třetí pětky. Neberete to tak, že jste nesplnil nějaká očekávání?

V prvé řadě bych chtěl říci, že po sérií zápasů, kde jsem nedostal téměř žádný prostor, jsem rád, že jsem v základu. V posledních duelech, kdy jsem měl prostor, jsem začal i bodovat. Samozřejmě, že kluci v první lajně jsou zkušení a hrálo se mi s nimi dobře. Ve třetí lajně hraju teprve chvíli a s klukama se zatím spíš hledáme. Myslím, že pokud dále dostanu prostor, mám týmu co dát, a se zlepšenou hrou přijdou i body.

Jak se po boku nových parťáků cítíte?

Jak jsem řekl, ještě to není úplně ono, ale věřím, že se to zlepší.

V 18 zápasech jste dal dohromady tři kanadské body. Jste se svými výkony spokojen?

Nemůžu říci, že jsem odehrál všech 18 zápasu. V některých jsem nastoupil jen na pár střídání. Pod současným trenérem jsem odehrál sedm utkání, ze kterých mám 3 body. Spokojený určitě nejsem, ale věřím, že body začnu sbírat. Jsem mladý hráč a sbírám zkušenosti ve 2. lize, věřím, že můj čas ještě přijde.