Druhou polovinu začínáme na Lapači

Tomáš Salamon, 29.11.2013 Jakkoliv vypadaly první vyhlídky optimisticky, po polovině soutěže to vypadá, že Orly čeká tuhý boj o záchranu. Play-off je na míle daleko a soupeři z ligového dna se dostávají do formy. Do druhé poloviny soutěže je třeba vstoupit pravou nohou a o tento důležitý krok se budou pokoušet ve Vsetíně.

Vsetín se rovněž nenachází v nijak oslnivé formě. Z posledních devíti zápasů vyhrál stejně jako pouze dva. Přemohl pouze Přerov a Valašské Meziříčí. S Opavou bral bod za prohru v nájezdech. Naposledy hostil na Lapači Břeclav a prohrál 0:2.

Útoku vládne nejen co se statistik týče kapitán Daniel Vaněk. Ten patří už několik let k hlavním ozdobám ligy, ale v minulosti býval zvyklý na větší podporu spoluhráčů. Valachům citelně chybí František Zúubek a Marek Dubec. Přestože například Kajaba, Ševčík nebe nebo Ambruz také solidně přispívají, dírů po zmíněných dvou rozhodně nezalepí.

Defenziva Vsetína se však prezentuje vcelku spolehlivě. Produktivní jsou tradičně Farda nebo Tichý a defenzivní povinnosti si nejlépe plní Lukáš a Filip Vrbovi, kteří mají nejlepší statistiky +/-. Lukáš je navíc druhým nejproduktivnějším vsetínským bekem. Branku stráží Petr Hromada a na pozici dvojky se střídají Lukáš Plšek a Tomáš Kohn.

Na Orly nečeká nic lehkého, ale je čas odrazit se ode dna a druhou polovinu soutěže rozjet opačným směrem než tu předchozí. Dva roky jsme v Orlové na druhou ligu toužebně čekali a nyní nastal čas zabojovat o to, aby se od příštího roku nestala opět jen zbožným přáním!

Poslední vzájemný zápas

12.kolo, středa 23.10.2013
HC Orlová - Valašský hokejový klub  2:8  (0:1, 1:6, 1:1)
Branky a nahrávky: 38. Badžo (Grepl), 57. Sznapka (Badžo, Štefanka) – 17. Kajaba (F.), 21. Farda (Kajaba), 26. Ambruz (Vaněk, Kajaba), 27. Vaněk (Vítek), 29. Daněk (Kývala), 34. Ševčík (Mikšovský), 40. Kajaba (Tichý), 54. Podešva (Báchor). Rozhodčí: Kubičík - Rožánek, Moravec.
HC Orlová: Iláš (Seifert) – Zientek, Sznapka, Vydra, Štefanka, Tomis, Zámečník – Pavliš, Badžo, Matějíček – Studený, Kraft, Blatoň – Szajter, Mráz, Voznica – Galgonek, Grepl
Valašský hokejový klub: Hromada (Plšek) – Tichý, Farda, Hurtík, Vrba L., Vrba F., Báchor, Tesařík – Kajaba, Vaněk, Ambruz – Kubo, Ševčík, Mikšovský – Janeba, Podešva, Vítek, Štrbík, Daněk, Kývala