"Na první utkání to nebylo zlé," říká Jan Diviš

Tomáš Salamon, 13.12.2013 Mladý Jan Diviš ve středu odehrál své první utkání v orlovském dresu. Dal v něm jeden gól a na další přihrál. Jeho dojmy ze zápasu byly samozřejmě pozitivní.

Máte za sebou první utkání v orlovském dresu. Jaké z něj máte dojmy.

Poslední půlrok jsem nehrál pravidelně žádnou mužskou kategorii, takže na to, že to bylo první utkání, to nebylo špatné.

Hned v prvním zápase jste dal gól. Michal Galgonek se vyjádřil v tom smyslu, že první gól v Orlové je za basu. Co na to říkáte? Už ji máte pro kluky nachystanou?

Jsem rád, že mi to tam spadlo. Byla to sice dorážka do prázdné, ale i to se počítá. S kluky se pak určitě nějak vyrovnám. Doufám, že to nebyl můj poslední zápas.

Jak vás kluci v kabině přijali?

S většinou kluků se znám. Potkávali jsme se v žákovských kategoriích, nebo při mých různých hostováních po klubech.

Čím byste pro Orlovou mohl být podle vás nejvíce prospěšný?

Vždycky se snažím hrát pro tým, za který hraji, a kdy a kolik toho udělám závisí pak na prostoru, který mi trenéři dají a mé momentální formě.

Je to těžká úloha přijít do týmu v době, kdy se trápí a vědět, že se od vás čeká nějaký přínos k tomu, aby se vše obrátilo k lepšímu?

Jak už jsem řekl, chci hrát pro tým a předvádět co možná nejlepší své výkony, abych pomáhal k zisku bodů.

Můžete fanouškům přiblížit, kde jste s hokejem začínal a čím vším jste prošel?

S hokejem jsme začínal v Karviné, kde jsem byl až do dorostu, kdy jsem dostal dlouhodobé hostování do Havířova. V juniorce jsem hrál za Třinec, protože Havířov spadl a letos jsem se vrátil zpět do Havířova do juniorky.

Přestože ještě hrajete za juniory, tak Orlová není vaše první druholigová zkušenost. Loni jste pár zápasů odehrál za AZ a šanci jste dostal i ve finále proti Karviné, kde jste podle mého názoru hrál velmi dobře. Jak na ty zápasy vzpomínáte?

Loňské play-off byly velmi dobré zápasy. Hrálo se ve velkém tempu a myslím, že to byla velká zkušenost. Byl to dobrý start do mužského hokeje, když hrajete s hráči, kteří mají zkušenosti, které vám mohou předat.

I v první lize jste si už připsal jeden start. Byla to cenná zkušenost?

Je to velký rozdíl oproti druhé lize. Mnohem rychlejší, všichni hráči jsou už hotoví hokejisti. Každá chyba v herním systému se trestá. Ale je to hratelné, není to zase NHL.

Tradiční otázka na závěr. Co byste vzkázal fanouškům?

Fanoušci byli skvělé povzbuzení při zápase proti Frýdku. Hokej se hraje pro ně, takže si myslím, že je dobře, že váží cestu i na venkovní zápasy. Asi není pro fanouška ideální, když se jeho klubu nedaří, ale právě v téhle chvíli tým potřebuje fanoušky nejvíc.