Orli konečně doma. Ve středu hrají s Opavou

Petr Sobol, 18.12.2013 Pokud jsou některé zápasy orlovských hokejistů napjaté a vyhecované, pak to jsou bitvy s nedalekou Opavou, které vždy slibují atraktivní podívanou. K té se schyluje i ve středu, kdy Slezan přijede bojovat o body na náš led.

Tento článek patří k zápasu ORL - OPA 0:5
Tři zápasy v řadě sehrála Orlová na stadionech soupeřů. I když jí čekaly těžké zápasy, všichni věřili v nějaké body. Orli nakonec z duelů s technikou Brno, Frýdkem-Místkem a Porubou vytěžili jednu výhru. Po výsledku 5:1 obrali Frýdek.

V sobotu ale v Ostravě na povedený výkon nenavázali a domů se vrátili s výpraskem 9:2. Ve středu se Orlová poprvé v v tomto měsíci představí i doma. Soupeřem bude Opava, se kterou letos máme vyrovnanou bilanci. Doma orli vyhráli po nájezdech, venku prohráli 4:3.

Při pohledu na tabulku je jasné, kdo je favoritem. Orlová se teprve nedávno odpoutala z posledního místa a z 11. příčky má pouze jednobodový náskok před posledním Valašským Meziříčím. Svěřenci Daniela Marosze mají na dohled Nový Jičín a Břeclav, osmá příčka zaručující play-off je vzdálena na 10 bodů.

To Opava je někde jinde. Tým Karla Suchánka prožívá povedenou sezonu v tabulce je třetí. Na vedoucí duo Prostějov – Poruba však ztrácí propastných 15 bodů. Poslední venkovní zápas v Novém Jičínu Slezan nezvládl, pak ale doma porazil 9:0 Valmez a 12:4 Frýdek.

Při chuti je Tomáš Měch (9+21), Petr Wolf (13+12) nebo jedenáctigóloví Lukáš Černý s Petrem Chalupou. Obstojí proti nim orlovská obrana? Věřme, že ano. Důležitý zápas začíná v 18 hodin.