Po posledním nás čeká předposlední Technika Brno

Petr Sobol, 19.10.2010 Orlová - Zdánlivě snadnější los mají v těchto zápasech hokejisté Orlové. Avšak i zdání někdy klame, což dokonale potvrdil nedělní duel na půdě posledního Uničova, kde jsme doslova vybojovali výhru 5:4. Co se týče soupeřů, moc se v tabulce soupeři Olejářů neposouvají – po Uničovu totiž přichází na řadu předposlední Technika Brno.

Tento článek patří k zápasu ORL - TEC 3:0

A o víkendu pak Frýdek – Místek, který je v tabulce třetí od konce. Ale k tomu jindy, nyní se věnujme Technice. Ta loni skončila na jedenáctém místě, což byl pro tým nejhorší výsledek v historii klubu. Možná k tomu přispěl i fakt, že se hrálo v azylu v Blansku. V tom si však Brňané nepolepšili, také letos jako jediný celek nehrají na svém ledě. Jako „domácí“ půdu si zvolili Rosice.

Podle letního dění v klubu a také podle výsledků v přípravě vše nasvědčovalo tomu, že Technika půjde nahoru. O VYsokoškolácích se mluvilo dokonce jako o černém koni soutěže, který se nevyplatí podcenit. Jak ale realita ukázala, ani šest výher z osmi přátelských duelů neznamená, že to v sezoně bude klapat. Zde je, bohužel pro Techniku, realita naprosto opačná. Z deseti duelů vyhráli jen dva, když zdolali své soupeře ze dna tabulky – Uničov a Frýdek – Místek. Až v posledním duelu potrápili také silnější Přerov, kterému doma podlehli po samostatných nájezdech.

Před vypuknutím sezony se však v Brně mluvilo spíše o opačných ambicích. Týmu se ujal známý kouč Roman Kaňkovský, který přivedl kvalitní posily. Do Techniky přišli Petr Bělohlávek či Karel Nekvasil, vrátila se také klubová legenda Zdeněk Mráz. Největší posilou se však stal Miroslav Barus, který pamatuje zlatou vsetínskou éru. A zatím je to on, kdo táhne také svůj nový celek. Po desíti zápasech se drží v čele kanadského bodování, když ke dvěma trefám zaznamenal deset asistencí.

Orlovská obrana by si měla dát pozor také na střelce Rajnohu a Mráze, kteří vsítili shodně po šesti brankách. Daleko slabší je obranná fáze klubu. Technika inkasovala celkem čtyřiačtyřicetkrát, brankáři Novák i Jirkův se v průměru drží nad čtyřmi obdrženými brankami na zápas. A toho by měli kanonýři Ivan, Valchař, Studený, Škatula a další využít.

Ivan zaznamenal ve vítězném duelu v Uniově už svou jedenáctou letošní trefu. Střelecky zazářil také bek Štefanka, který přidal svou druhou a zároveň i třetí trefu v sezoně. Trenér Aleš Flašar dal na Hané mezi třemi tyčemi přednost Michalu Gleichovi. Očekává se však, že proti Brnu se do klece opět vrátí Dušan Šafránek. Domácí lavička stále nemůže využít zraněného obránce Petra Tomise. Jinak by měla být sestava stejná, jako v nedělním kole. O příchodu Davida Moravce či případných dalších posil se stále jedná, nic nového nám tato otázka zatím nepřinesla.

I tak jsou ale Olejáři jasným favoritem. Do zápasu vstupuje Orlová sice z pátého místa, ale na druhý Prostějov ztrácí pouhý bod. Po středečním duelu, který v Plus Oil Areně začíná v tradičních 18 hodin, tak může být všechno jinak. Přijďte naše hokejisty povzbudit a pomožte jim svými hlasivkami k dalším důležitým bodům.

Vsaďte si, jak dopadne dnešní zápas mezi Orlovou a Technikou Brno u sazkové kanceláře bwin.com. Na domácí Orlovou je kurz 1.25, na remízu je kurz 6, pokud věříte Prostějovu, na něj je vypsán kurz 7.