Áčko čeká další těžký soupeř, jede do Hodonína. Béčko chce oplatit porážku Studénce

Petr Sobol, 20.12.2013 Středeční duel s Opavou zřejmě potvrdil, že orlovské hokejisty nečeká boj o play-off, ale hra o zachování ligové příslušnosti. Orli vybouchli a stále se plácají u dna tabulky. Co napravovat má i B tým, který se v sobotu představí letos naposledy doma.

Tento článek patří k zápasu HOD - ORL 3:1
Orlovský A tým není v dobré situaci. Nedávné triumfy ze Vsetína a Frýdku-Místku vlily sice fanouškům kus naděje, pak ale následovalo kruté vystřízlivění. Svěřenci Daniela Marosze prohráli 9:2 v Porubě a ve středu neměli sebemenší nárok ani na Opavu. Slezan ovládl celý zápas a vyhrál na našem ledě 5:0.

Hosté byli lepší ve všech směrech, domácí téměř k ničemu nepustili a celý duel měli pod kontrolou. Výsledek je toho důkazem. Proto ani pohled na tabulku nevěstí vůbec nic dobrého. Orli jsou sice předposlední, mají ale stejný počet bodů jako poslední Valašské Meziříčí, které má navíc zápas k dobru.

Teď Orlová zajíždí do Hodonína. Tedy na led soupeře, se kterým nám to letos vůbec nejde. Drtiči vyhráli v prvním domácím utkání 6:2, všechny body si odvezli i z orlovského ledu, kde zvítězili 5:3. Hodonínu patří čtvrté místo, do souboje s Orlovou jde navíc s velmi cenným skalpem. I když z posledních osmi zápasů vyhrál jen dva, ve středu triumfoval 2:1 na půdě Poruby.

Obrovské nebezpečí hrozí od Martina Špoka (19+15), Zdeňka Juráska (12+19) nebo Pavla Kříže (15+13). Orly v posledním zápase roku 2013 nečeká vůbec nic lehkého.

Zatímco s áčkem už se domácí fanoušci letos rozloučili, B tým se ještě doma ukáže. V sobotu, v 17 hodin, hostí v odvetném duelu vloženého kola Studénku. A soupeři má co vracet. Dýrr v sobotním utkání sice v polovině zápasu snižoval na 1:2, domácí ale zabrali a vyhráli vysoko 6:1. Béčko tak prohrálo potřetí v řadě, podruhé z toho se Studénkou a nyní už by chtělo bodovat.