Přinese rok 2014 zlepšení? V sobotu souboj Davida s Goliášem

Tomáš Salamon, 03.01.2014 Loňský rok orlovským fanouškům nenadělil příliš šťastných momentů a o tom, zda se v novém roce hnou věci k lepšímu se můžeme jen dohadovat. Jisté je však to, že na úvod nás čeká velmi těžká zkouška. Na náš led v sobotu 4.1. v 17:00 zavítá suverénní Prostějov nabitý zvučnými jmény. Uvidíme, jak přes svátky svěřenci trenéra Marosze zapracovali na tom, aby se jejich výkony zlepšily a tým se odlepil z posledního místa.

Tento článek patří k zápasu ORL - PRO 2:1 pr.
Soubojem prvního s posledním startují hokejisté Orlové rok 2014. Na náš led míří Prostějov a to je hodně těžký oříšek. Jestřábi se netají obrovskými ambicemi, které zatím naplno potvrzují. Orli si na nich vylámali už dvakrát pařáty. V Orlové vyhrál Prostějov 7:2, doma sice vedl už tříbrankovým rozdílem, nakonec ale zvítězil jen těsně 5:4.

Orlovským se začátek sezony 2013/14 příliš nevydařil. Z 29 kol vyhrála parta kapitána Libora Pavliše jen devětkrát, naposledy proti Frýdku – Místku. Pak přišla vysoká porážka v Porubě, doma s Opavou a nakonec i prohra v Hodoníně. To Prostějov naposledy padl na konci listopadu. Pak vyhrál šest zápasů v řadě a jasným favoritem je i nyní.

Jestřábi nastříleli už 143 branek, suverénně nejvíce v celé soutěži. Ve skvělé formě je Vladimír Stejskal (20+25), Lukáš Luňák (13+32) či Matouš Venkrbec (13+27). Jedničkou mezi třemi tyčemi je Ondřej Kocián, který si drží více než dvaadevadesátiprocentní úspěšnost.

Jak si s tím Orlová poradí? Věřme, že důstojně. Bitva Davida s Goliášem startuje v 17 hodin.