Orli se v Přerově pokusí o další překvapení

Tomáš Salamon, 07.01.2014 Štěstí po vydařeném sobotním duelu pomalu doznívá v našich hlavách a fanoušci by potřebovali impuls k další radosti. Bylo by krásné, kdyby se dějištěm dalšího překvapení stal ve středu Přerov, kde se Orli střetnout s tamními Zubry.

Tento článek patří k zápasu PRE - ORL 3:1

Ti před Vánoci podlehli Porubě a přezimovali na šesté příčce. Ta ovšem pro Hanáky vzhledem k síle jejich kádru není příliš lichotivá, a tak si stejně jako Orli chtěli pohlídat začátek nového kalendářního roku. To se jim povedlo a o víkendu slavili vítězství 2:3 po prodloužení v Hodoníně.

V posledních dnech proběhla médii zpráva, že kariéru ukončili extraligou ostřílený veterán Milan Ministr, ale útok Zubrů je natolik silný, že se to na jejich výkonu příliš neprojeví. Nelze sice říct, že by někdo ve statistikách disponoval oslnivými čísly, ale zato Zubři body rozkládají rovnoměrně mezi všechny své útoky. Produktivitě vládne Jiří Goiš s šestadvaceti body (13+13) a stejný počet nastřádal i Zdeněk Sedlák (11+26), který na to ovšem potřeboval o zápas více. Za zmínku stojí i Richrad Brančík, David Šťastný, Marek Ditrich nebo Matěj Blinka. Pod své možnosti zatím letos hraje Petr Sakrajda. Co se kvality střelby dostal naděleno od pánaboha a málokdo v lize má dělovku jako on, ale letos vsítil pouze sedmkrát, což je v jeho případě rozhodně zklamání. My v Orlové můžeme jen doufat, že mu střelecká impotence vydrží minimálně ještě jeden zápas.

V obraně Přerova nalezneme samé ostřílené borce. Radomíra Palu, Daniela Faltýnka, Jiřího Osinu nebo Tomáše Vlčka ve druhé lize není třeba představovat a letos se do této party stále spolehlivých veteránů přidal i David Kudělka. Mezi třemi tyčemi už loni nadchnul extřinecký Martin Vojtek, který letos sice přenechává Jiřímu Sklenířovi více prostoru, než se čekalo, ale rozhodně je platnou oporou svého týmu.

Orli jsou po výhře nad Prostějovem v dobrém rozpoložení a pokud věci půjdou správným směrem rozhodně mají na to, aby přivezli nějaké body. Z Přerova to je ovšem vždy velmi těžko a nám nezbývá než jim fandit. Ať už přímo na stadionu nebo na dálku při sledování podrobného přenosu na Olnajny.com.

Poslední vzájemný zápas

20.kolo, středa 20.11.2013
HC Orlová - HC ZUBR Přerov 1:3 (0:1,0:2,1:0)
Branky a nahrávky: 42. Grepl (Sznapka) – 6. Brančík (Sakrajda), 25. Kolář (Ministr, Ditrich), 30. Sakrajda (Šťastný, Běhal). Rozhodčí: Kubičík - Moravec, Mrákava. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 322. Střely na branku: 0:3,1:3. Průběh utkání: .
HC Orlová: Iláš (Urbánek) – Mintěl, Vydra, Štefanka, Hegegy, Zientek, Vydra, Sznapka, Tomis – Pavliš, Badžo, Mráz – Studený, Blatoň, Grepl – Szajter, Voznica, Matějíček – Galgonek, Plášek
HC ZUBR Přerov: Sklenář (Svoboda) – Pala, Běhal, Vlček, Janota, Osina, Kudělka, Tomeček – Kolář, Šťastný, Goiš – Haloda, Kovařík, Kundrátek – Ditrich, Sakrajda, Ministr – Sedlák, Brančík