David Hoďa vás zve do Valašského Meziříčí

Tomáš Salamon, 21.01.2014 Před orlovským celkem je důležitý zápas ve Valašském Meziříčí a proto jsme pár otázek ohledně tohoto utkání položili i Davidu Hoďovi, který se zároveň nezapomněl ohlédnout za sobotním duelem se Vsetínem a také svou minulostí v našem klubu.

Tento článek patří k zápasu VAL - ORL 0:2
Poté, co Orli v novém roce dokázali na svém ledě dvakrát zvítězit, na svůj úspěch do třetice nenavázali. Podlehli totiž Vsetínu: "Rozhodující v celém zápase byla efektivita v zakončení. My jsme si v zápase vypracovali poměrně dost šancí, ale dali jsme pouze jeden gól, na který se jen těžko vyhrává. Vsetín hrál trpělivě a využil 3 přesilové hry. V tom vidím největší rozdíl," hledal hlavní příčiny neúspěchu David Hoďa. Zkušený obránce byl na ledě hodně vidět. Není divu, hrál proti svému bývalému zaměstnavateli a jak sám přiznal, měl o motivaci postaráno. "Určitě motivace byla obrovská. Na Vsetíně znám spoustu kluků, byl to pro mě speciální zápas. Škoda, jen že se špatným koncem pro nás," posteskl si.

Jak již bylo napsáno více, Vsetín těžil hlavně z využitých přesilovek, které ve dvou případech proměnil do několika sekund. Davida jsme se proto zeptali, co se na ledě událo špatně, že tým nedokázal oslabení ustát: "Nemyslím si, že bylo něco špatně. Jsou zápasy, kdy se to šťastně odrazí, soupeř má o jednoho hráče v poli navíc a prostě to tam spadne. Doufám, že jsme si to již vybrali a puky si již budou odrážet pouze na naše hokejky." Zvládnutí hry v početní nevýhodě by mohlo být klíčové i ve veledůležitém zápase s Valašským Meziříčí, takže by tým měl zapracovat na tom, aby tuto herní disciplínu zvládal lépe než v sobotu. "Na tréninku nacvičujeme všechny herní situace a součástí je i oslabení. Nejlepší by bylo, kdybychom hráli bez zbytečných vyloučení," připomněl nejlepší recept na hru ve čtyřech orlovský bek, který si je zároveň vědom i důležitosti středečního utkání, které může být klíčové sčítání na konci sezóny. Přiznává však, že lepší pro tým bude, když si tlak nebude připouštět a nastoupí s čistou hlavou.

"Půjdeme do něj, jako do každého jiného zápasu s vůli a odhodláním zápas vyhrát a odpoutat se tak trošku od Valmezu, ze dna tabulky," připomněl orlovský bek hlavní cíl letošní sezóny, který je úplně odlišný od doby, kdy za náš klub hrával naposledy: "Mé vzpomínky jsou jen ty nejlepší. V Orlové jsem působil jako mladý junior na střídavé starty a hned první sezonu jsem měl možnost hrát finále proti Šumperku," vzpomínal na úspěch skvělé party, která se v sezóně 2009/2010 utvořila okolo Martina Potočného a nezapomněl dodat, že i v současném týmu panuje skvělá nálada: "Vtipných historek člověk prožívá spoustu, jak v minulosti, tak teď. Žádnou konkrétní si sice takhle narychlo nevybavuji, ale v kabině je parta super kluků, takže o vtípky nouze není."

V závěru našeho povídání přišla řeč i na důvody, které Davida, jenž sezónu zahájil v polské Polnii Bytom, přiměly k tomu v rozjetém ročníku opustit svůj tým a posílit Orlovou. "Důvodů bylo hned několik. Finanční situace a sportovní výsledky klubu, ve kterém jsem působil.Proto jsme se s tamním vedením domluvili na ukončení spolupráce. V současné době studuji a starám se o svou společnost, proto jsem z časového hlediska nechtěl jít hrát někam do zahraničí. S panem Maroszem jsme se dohodli na spolupráci a já jsem rád, že můžu hrát znovu po čase za Orlovou."

A rádi jsou jistě těké fanoušci, kteří od začátku sezóny volali po posílení obranných řad. I oni budou ve Valašském Meziříčí, kam pořádají autobusový výjezd, hrát velmi důležitou roli a David si je jejich přínosu pro mužstvo vědom. "Jejich podporu na hřišti vnímáme a pomáhá nám k dosahování lepších výsledků. Proto doufám, že v budoucnu si na Orlovský zimní stadion najde cestu čím dál tím větší počet fandů. Za podporu děkujeme." Takže neváhejte a udělejte si ve středu čas na cestu do Meziříčí! Tým vás velmi potřebuje!