Potvrdí Orlová body z Valmezu? Na náš led míří neoblíbený soupeř – Technika

Petr Sobol, 24.01.2014 Minulou sobotu orlovští hokejisté hodili za hlavy a na domácí porážku z duelu se Vsetínem už zapomněli. S čistými hlavami se vydali bojovat na led Valašského Meziříčí, kde se odehrál přímý souboj o poslední příčku. Svěřenci Daniela Marosze zabrali v pravou chvíli a domů si přivezli veledůležité tři body.

Tento článek patří k zápasu ORL - TEC 6:4
V zápase s Valašským Meziříčím bylo ve hře opravdu hodně. Hrálo se o šest bodů do tabulky, ale také o psychickou pohodu a energii do dalších bojů. Kdyby orli padli, propadli by se na dno tabulky. Takto ale svému soupeři utekli na rozdíl čtyř bodů. Ještě sice není vyhráno, ve hře je ještě spousta bodů, mohlo se ale jednat o klíčový krok k záchraně.

Pod výhru se podepsal celý tým, zároveň je ale nutné vyzdvihnout výkon famózně chytajícího Davida Iláše, který udržel čisté konto. Skóre načal Jakub Szajter a na konečných 2:0 zvyšoval Václav Studený. Teď je před námi ale další důležitý úkol – pokusit se tyto body potvrdit v domácím duelu s Technikou Brno.

Oba soupeři na sebe letos narazili už třikrát. A pokaždé byli úspěšnější hokejisté z Brna. Doma pokaždé nastříleli pět branek a v Orlové zvítězili 3:1. Orli tak mají svému sobotnímu soupeři co vracet. Rozhodně ale nejsou bez šance. Technika totiž nehraje v bůhvíjaké formě.

Svěřenci Romana Kaňkovského ve středu doma podlehli Vsetínu, kterému nedali ani branku. Předtím sice vyhráli 3:1 na ledě vedoucího Prostějova, tím si ale jen napravili dojem po domácím nezdaru s Opavou. V tabulce je Technika, kterou bodově táhnou Jan Fadrný (10+20), Petr Jurča (18+9) či Jan Česnek (15+10), pátá se ziskem 57 nodů.

V sobotu tak půjde v Orlové opět hodně. Buďte u toho, utkání startuje v tradičních 17 hodin.