Můžeme být o něco klidnější, řekl po výhře nad Technikou Vít Grepl

Petr Sobol, 29.01.2014 Mladý útočník Vít Grepl se zabydluje v elitní formaci po boku Libora Pavliše a Václava Studeného. Proti Technice Brno velikou snahu přetavil i v důležitý gól. Zápas sice kvůli jednomu ze střetů nedohrál, po utkání se ale radoval z důležitého triumfu, který může být klíčový pro boj o záchranu.

Tento článek patří k zápasu ORL - TEC 6:4
Porazili jste Brno a poskočili na 10. místo. Věříte, že teď už se baráži vyhnete?

Ta výhra pro nás byla strašně důležitá, v sezóně se nám ještě nepovedlo vyhrát dvě utkání v řadě až doteď. Valmezu jsme odskočili o 7 bodů, ale ve hře je ještě, tuším, 24 bodů a pořád nemáme nic jistého

Byl v tomto směru klíčový zápas ve Valašském Meziříčí?

Do Valašského Meziříčí jsme jeli hrát o 6 bodů. Každý věděl, o co jde, a odvedli jsme skvělý týmový výkon. Taky se k nám konečně přiklonilo trochu štěstí, protože soupeř trefil několik tyček, ale to k hokeji patří.

Vy sám jste dal proti Technice jeden důležitý gól. Už předtím jste se ocitl v několika velkých šancích, ale vždy kousek chyběl. Myslíte, že to z vás teď spadne?

Většinou jsem neměl problém dát gól. Letos se mi to ale nedaří, do šancí se dostanu, ale když už překonám brankáře, tak trefím tyčku nebo břevno. Doufám, že už to tam začne trochu padat, musím zvětšit důraz do brány.

Nastupujete v první formaci, po boku opor Studeného s Pavlišem. Nesvazuje vám to trošku ruce? A jak se vám vedle nich hraje?

Hraju vedle dvou asi nejzkušenějších útočníků v týmu, takže jsem spokojený. Nemyslím si, že by mi to svazovalo ruce, právě naopak, hraje se mi s nimi dobře, dokážou vyhrát hodně soubojů a jsou oba silní na puku. Začínáme se sehrávat, víme o sobě na ledě, kde se který hráč pohybuje.

Hlavně druhá třetina byla hodně divoká. To, že jste ji zvrátili na svou stranu, by se vám dříve možná nepovedlo. Je tým už psychicky silnější?

Druhá třetina byla jak na horské dráze, hned v úvodu jsme dali dva rychlé góly a místo, abychom si drželi zápas, tak jsme si to zkomplikovali a soupeř srovnal na 3:3. Naštěstí hned další dvě střídání jsme se dostali opět do dvoubrankového vedení a to už jsme nemohli pustit. V kabině jsme se nabudili do poslední třetiny a zápas vyhráli. Co se týká psychiky, tak nám to určitě pomohlo, ten tlak se lehce snížil a můžeme být trochu klidnější.

Konečně vám v zápase vyšly i přesilovky. Trénovali jste je nějak speciálně?

Přesilovky jsou, doufám, že byly, naše největší slabina. Byly doby, kdy už jsme si říkali, ať je raději nevylučují a hrajeme 5 na 5 (smích), protože jsme se nedokázali ani dostat k soupeři do třetiny. Přes Vánoce i teď trénujeme přesilovky více a máme pár sehraných signálů, které v zápase s Brnem vyšly.

Zápas jste po jednom ze středů nedohrál. Co se přesně stalo a jak to s vámi vypadá?

Byl to normální střet u mantinelu, ale oba jsme spadli na led. Bohužel jsme spadl do blízkosti bruslí soupeře a ten mě nechtěně kopnul do hlavy, měl jsem obrovské štěstí, zachránila mě helma, která praskla. Zápas jsem chtěl dohrát, ale doktor říkal, že to musím ledovat, jinak bych přes otok neviděl. Prakticky mi nic není, jenom mám nateklé oko. Mohlo to dopadnout mnohem hůř.

Týden máte volno, pak vás čeká druhá Poruba. S čím do utkání půjdete?

Do utkání půjdeme stejně jako s Brnem a Valmezem, chceme vyhrát, navíc Poruba po novém roce není tak suverénní, takže uvidíme. Doufám, že přijde hodně lidí a my zkusíme opět vyhrát.