Po týdnu opět do boje

Tomáš Salamon, 31.01.2014 Kvůli odloženému zápasu s Frýdkem - Místkem, který se odehraje 17. února, měli Orli netradičně týden na odpočinek. Nyní se chystají opět do boje.

Minulou sobotu naši hráči zvedla vítězoslavně ruce nad hlavu po výhře nad Technikou. A není divu, že radost byla veliká, protože poprvé v sezóně dokázali potvrdit tříbodovou výzvu. Nyní by rádi navázali na dobré výsledky a vytvořili první vítěznou šňůru.

V cestě jim bude stát mimořádně silný soupeř. Druhá Poruba. Ta sice po Novém roce nehrála v takové formě, jako před svátky a ztratila kontakt s vedoucím Prostějovem, ale pořád patří mezi soupeře z nejnepříjemnější kategorie.

Těžko říci, zda mají Orli výhodu, že mohli ve středu odpočívat. Na jednu stranu je určitě příjemné dopřát tělu trochu odpočinku, ale na stranu druhou mohlo mužstvo vypadnout ze zápasového rytmu a zajisté i mírně opadla euforie z posledního vítězství, která mohla být obrovskou psychickou výhodou.

Porubu ve středu čekal stejný soupeř, který v sobotu odjížděl z Orlové s porážkou. Tedy brněnská Technika a Porubští ji ze svého ledu vypravili s výsledkem 3:0 a napravili tak předchozí porážku 5:1 od Vsetína.

Za úspěchy ostravského celku stojí výborné výkony brankáře Radka Tihláře a pozorná obrana, které šéfuje Miroslav Javín. a ostatní rozhodně nezaostávají za jeho výkony. Jména jako Rudolf Wolf, Jakub Peslar, Jiří Šindelář, Lukáš Prokop nebo Lukáš Hruzík jsou zárukou jistoty. Útok táhne veterán Luděk Krayzel, střelec Petr Seidler nebo člen loňského All-Stars Teamu Martin Buček.

Je jasné, že Orli nedostanou nic zadarmo, ale s Porubou se jim letos už podařilo uhrát solidní výsledky a dokonce i bodovat v dobách, kdy byl tým v mnohem horším rozpoložení. Takže při aktuální formě a s vaší mohutnou podporou z tribun se můžeme na orlovském stadionu dočkat dalšího senzačního vítězství. Přijďte kluky od 17:00 podpořit!