Ondřej Jirkův: Na play off s Orlovou nevzpomínám zrovna rád

Tomáš Salamon, 21.10.2010 Při středečním zápase to byl právě Ondřej Jirkův, kdo držel svým výkonem brněnskou Techniku ve hře. Kdo ví, jak by to s vysokoškolským celkem vypadalo, nemít v brance oporu v podobě druholigové stálice. Tradiční účastník druhé hokejové ligy si zavzpomínal i na dva roky staré semifinále play off s Orlovou, kdy působil ve Valašském Meziříčí.

Tento článek patří k zápasu ORL - TEC 3:0

Dneska prohra, ale hodně jste si zachytal. Jaké máte z utkání pocity?

Mě se chytalo dobře. Škoda toho prvního a třetího gólu. Mohlo to být vyrovnanější, ale myslím si, že body jsme si tím výkonem, co jsme předvedli, nezasloužili. Musíme se akorát dát v nejbližších týdnech dokupy, protože takovýmhle stylem body sbírat nebudeme.

Které momenty byly dneska klíčové?

První gól byla škoda. Za stavu dva nula jsme ještě měli nějaké šance, které jsme nedali. Pak jsme dostali na 3:0 a byl konec.

Ve druhé lize se pohybujete už dlouho. Bylo to Blansko, Valmez, nyní Technika. Kam tato soutěž směřuje?

Tahle soutěž šla podle mého výkonností hodně nahoru. To si myslím já. Je to jen můj názor, že za ta léta šla nahoru…

Před dvěma lety jste byl oporou Valmezu v semifinále proti Orlové. Jak na ty zápasy vzpomínáte?

Nic moc, abych řekl pravdu…(směje se), protože v té době jsem sice ve Valmezu zažíval skvělé období, moc se mi tam líbilo, ale na druhou stanu mě mrzí, že nás Orlová tehdy přehrála tak lehce, protože to celý tým těžce nesl.

Co angažmá v Technice? Jaký se letos sešel tým?

Parta je tady skvělá. Jádro je dobré, ale musíme na sobě zamakat, protože takhle se fakt hrát nedá. Ti kluci tady na to jsou, ale každý si musí sáhnout do svědomí sám za sebe, co proto dělá snažit se víc.