Odvolání klubu k výkonnému výboru proti odebrání bodů B týmu

Tomáš Salamon, 04.02.2014 Jak jste možná zaznamenali, Orlovskému B mužstvu byly odebrány body za několik zápasů, ve kterých nastoupili hráči z A mužstva, jejichž starty byly ÚDAJNĚ neoprávněné. Béčko se tím propadlo na poslední místo tabulky a přišlo o play-off, které dnes startuje. Klub se rozhodl proti této blamáži bojovat a výkonnému výboru zaslal odvolání v následující podobě.

Vážení členové výkonného výboru, chtěl bych se na Vás obrátit se stížností kontumace zápasů B mužstva HC Orlová, o.s. a zároveň se proti tomuto rozhodnutí odvolávám.

1, Jelikož nebyly dodrženy základní podmínky umožňující zahájení utkání, kdy je rozhodčí povinen zkontrolovat soupisku A mužstva při zápase B mužstva a v žádném zápasu ročníku 2013-2014 k tomuto nedošlo, upozorňuji na hrubé porušování řádu. Jelikož si rozhodčí neplní své povinnosti, došlo k chybě kdy hráč A mužstva Michal Galgonek nastoupil na zápas B mužstva. Rozhodčí ho pustil k zápasu, i když nemohl. Kdyby konal řádně svou povinnost, k tomuto nechtěnému zavinění by nedošlo. Hráč Galgonek v té době nehrál za A mužstvo a trenér ho nevědomě poslal na rozehrání do B mužstva.

2, Váš svaz rozhodl o kontumaci 3 zápasů na základě soupisky A mužstva, kterou nemá. Tím porušil všechna ustanovení. Jak může rozhodnout o hráči Galgonkovi ve dvou utkáních, že je hráčem A mužstva a nemít řádný potvrzený doklad. Myslím, že došlo k obrovskému pochybení z Vaší strany a žádám okamžitou nápravu. Čl 221 říká, že řídící orgán zašle potvrzenou soupisku klubu a řídícímu svazu soutěže. Klub předkládá vždy při zápase B mužstva. Na pondělním zasedání jste zřetelně přiznali, že žádnou takovou soupisku nevlastníte a tím pádem nechápu, jak můžete rozhodnou o potrestání našeho klubu a nemít jasný potvrzující doklad.

3, Dále žádám o přezkoumání zavádějícího chování pana Boniatého, kdy úmyslně a vědomě kryl neomluvitelné chování svého nadřízeného pana Zemánka. Jako představitel svazu, vědomě nechal potrestat nevinného vedoucího pana Skulinu, i když přesně věděl jak a k čemu na zápase mezi mužstvy Krnova a Karviné došlo. Argument, který pan Boniaty použil v pondělí na aktivu, kde budu citovat: nejsme malé děti, abychom na sebe žalovaly. To snad nemyslel vážně. Je to člověk, který nás všechny reprezentuje a jeho morální povinnost je ctít pravdu a v žádném případě nezakrývat nekalé věci. Na mou otázku kdy se pan Zemánek sám přiznal, odpověděl, že ve čtvrtek. To byla lež. Ještě v pátek dopoledne byl stále potrestán oddíl SK Karviná za prohřešek pana Skuliny, kdy se měl údajně pohybovat na ledové ploše v obuvi a střílet na bránu.

Žádám o přezkoumání všech našich bodů a okamžité nápravy kontumovaných zápasů. Jelikož 4.2.2014 začíná Play off, žádám o odložení těchto utkání.

Zasílám svou stížnost e-mailem na Váš hokejový svaz v kopii na ČSLH v Praze. Oficiální dopis posílám poštou.

S pozdravem Daniel Marosz prezident klubu V Orlové 3.2.2014