Napravíme předchozí zaváhání? Orli v sobotu vyzvou Hodonín

Petr Sobol, 07.02.2014 Do konce základní části chybí posledních šest zápasů. Tři z nich sehrají orlovští hokejisté doma, tři na ledě soupeřů. Od záchrany, lépe řečeno od vyhnutí se baráži, je dělí čtyři body. I proto bude sobotní utkání s Hodonínem nesmírně důležité.

Tento článek patří k zápasu ORL - HOD 3:2 sn
Orlová po výhře nad Technikou Brno a ve Valašském Meziříčí odskočila posledním bobrům na rozdíl sedmi bodů. Jenže pak svěřenci Daniela Marosze padli doma s Porubou, ve středu nedokázali dát branku Opavě, která dvakrát překonala Davida Iláše, a tak odjela z ledu Slezanu bez bodu.

V sobotu hostí orli Hodonín. A to je soupeř, proti kterému se nám letos nedaří. Venku Orlová prohrála 6:2 a 3:1, doma padla po výsledku 3:5. Tým okolo kapitána Libora Pavliše má co napravovat.

Vzájemný duel nebude však důležitý jen pro Orlovou. O body hraje i Hodonín, který je aktuálně čtvrtý – pět bodů za třetí Opavou a pouhý bod před pátým Vsetínem. Pokud chce jít do play-off v co nejlepší pozici, potřebuje bodovat.

Nejproduktivnějším hráčem Hodonína je Martin Špok (27+25), hodně aktivní je také Zdeněk Jurásek (17+26) nebo Pavel Kříž (19+23). Mezi třemi tyčemi je jedničkou Zdeněk Kotvan. Najdou na něj orli recept? To uvidíte, pokud dorazíte 17 hodin na náš zimák.