Mít lepší druhé třetiny, mohli jsme hrát o play-off, říká Saša Hegegy

Petr Sobol, 11.02.2014 Orlovští hokejisté v sobotu vydřeli výhru nad Hodonínem a zvýšili náskok nad posledním Valašským Meziříčím. Lví podíl na tom měl i Alexandr Hegegy, jeden ze čtyř obránců, který do utkání zasáhl. Po zápase přiznal, že hrát jen se čtyřmi beky je nesmírně složité a vysilující, pochválil Libora Pavliše a zalitoval nevydařených druhých třetin, které Orlovou trápí celou sezonu.

Hodonín jste udolali v nájezdech, udělali jste další krok k záchraně. Věříte, že teď už se baráži vyhnete?

Ta výhra pro nás byla samozřejmě důležitá a jsme za ni moc rádi. Dokud ale nebudeme mít dostatečný náskok a tím jistotu záchrany, musíme pořád zůstat ve střehu a být připraveni na vše.

Do zápasu jste vstoupili lépe, ve druhé třetině vás ale soupeř přehrával a nebýt Iláše, mohlo být i hůř. Bylo klíčové, že jste už neinkasovali třetí branku?

Ty naše druhé třetiny, to už snad ani nemá cenu rozebírat. Nevím opravdu čím to je, ale máme je tragické, a kdybychom je zvládali lépe, hlavně v domácích zápasech, tak teď možná hrajeme o play-off. Z tohoto pohledu byl samozřejmě stav 2:1 hodně důležitý, protože bylo jasné, že až do konce zápasu budeme schopni hrát o body, což se nakonec i stalo.

Naopak, ve třetí třetině jste zabrali a zabojovali. Co jste si řekli v kabině?

Já myslím, že nic speciálního to nebylo. Prostě jsme do toho chtěli dát poslední zbytky sil a vstřelit vyrovnávací gól, protože jsme věděli, že Hodonín je hratelný.

V posledních zápasech vás trápí marodka, sobotní zápas jste odehráli ve čtyřech obráncích. Jak dlouho se toto dá zvládat?

Párkrát se stalo, že se zápas na čtyři obránce dohrává a není to moc problém, pokud to je třeba jen třetina. Ovšem hrát takto už od začátku, to opravdu není lehké. Navíc snad každý z nás je nebo byl minimálně nachlazený, což taky bere dost sil, takže to bylo hodně o sebezapření. Na druhou stranu si to možná uvědomovali i útočníci a více nám pomáhali, takže jsme to zvládli.

Pro vás to musí být hodně vysilující. Kde jste bral v závěru síly?

Já měl teda problém spíše na začátku. Na konci už se člověk nemá na co šetřit a navíc, když je ten zápas takhle důležitý a máme body na dosah, vždy se nějaké síly aspoň na odpálení puku najdou.

Co říkáte na výkon Libora Pavliše, který jako správný kapitán vstřelil hattrick a rozhodl o výhře?

Tak Libor dokazuje celou sezónu, že je to skvělý hráč. Hodně si rozumí s Vencou a svými výkony nás teď hodně táhnou. Já jen doufám, že mu to tam bude padat nadále a nejlépe, když se k němu ještě někdo přidá.

Jaká je teď nálada v kabině?

Po zápase byla samozřejmě skvělá. Ono je to těžké, když tým hraje o záchranu a je na něm obrovský tlak. Ale myslím, že v kabině je po celou dobu nálada dobrá a snažíme se být pozitivní a každý z nás věří, že to nakonec dobře dopadne.

A otázka na závěr, s čím pojedete do Prostějova?

No hlavní bude, kolik nás pojede do Prostějova. (usměje se) Každopádně bych tam určitě nejel hrát hokej pro diváky, ale bojovat o body, jak jen to půjde. Na překrásné akce a individuální zviditelnění jsme měli nějakých 40 zápasů, teď už to bude o dřině, bojovnosti a hlavně zodpovědnosti.