Kapitán Pavliš hodnotí sezonu: škoda druhých třetin, o záchraně se rozhodlo po Vánocích

Petr Sobol, 02.03.2014 Sezona 2013/14 je pro orlovské hokejisty minulostí. Jaká byla? Hodně zajímavá. Na začátku se narychlo tvořil tým, který místo krajského přeboru bojoval opět ve druhé lize. Cílem nebylo play-off, ale záchrana, kterou parta okolo Libora Pavliše nakonec vybojovala. A právě kapitán orlovského týmu se s námi podělil o své dojmy, ohlédl se za celým ročníkem a vyjádřil se i ke své budoucnosti.

Sezona se dlouho nevyvíjela dobře. Nakonec jste ji zakončili úspěchem. Byla po duelu s Novým Jičínem v kabině dobrá nálada?

Určitě, zápas se nám povedlo vyhrát, takže po něm byla dobrá nálada. Sezona nám nevyšla tak, jak jsme si představovali, začátek byl špatný a pak jsme to museli dohánět. Naštěstí jsme to dohnali, soutěž zachránili a to je pro nás důležité.

Kdy jste v ten cíl – záchranu, začali věřit?

Po Vánocích jsme začali hrát lepší hokej. Přišly i výsledky, začali jsme vyhrávat zápasy a to byl podle mě zlom. Získali jsme důležité body a zachránili to.

Vyhlásili jste, že cílem je záchrana. Přesto, nemyslíte, že jste nemohli bojovat o vyšší místa, třeba i play-off?

Před sezonou chce hrát každý play-off. Skládalo se nové mužstvo, o to to bylo těžší. Prohrály se zápasy, padala na nás deka, proto se pak už vyhlašoval jediný cíl a to záchrana. Mužstvo se stabilizovalo a dotáhlo to do konce.

Když se vrátíme k poslednímu zápasu, šlo na něm poznat, že už v podstatě o nic nejde. Užívali jste si to a hráli volněji?

Chtěli jsme si zahrát, dát si nějaký gól, užít si poslední zápas sezony. Myslím, že se to povedlo a snad se to lidem aspoň trochu líbilo.

A jak vy jste sám spokojen se svými výkony?

Po devíti letech jsem se vrátil ze zahraničí a musím říct, že jsem se na začátku trochu hledal. Potom jsme si ale sedli s kluky v lajně a myslím, že jsme si sedli. Potom už to bylo dobré.

Jak byste z role kapitán a lídra týmu zhodnotil, co se vám během sezony povedlo a co naopak nebylo vůbec dobré?

Co se povedlo, to je určitě záchrana. Naopak nepovedly se nám druhé třetiny, tam jsme vždy dostali dva, tři góly a pak jsme museli výsledek dohánět.

Čím to podle vás bylo?

Nevím, už jsme se o tom bavili v šatně, jestli jsme to podceňovali, jestli to bylo v hlavách, těžko říct. Nevím, asi jsme to měli v hlavách, naštěstí to pro nás dopadlo dobře.

A co říkáte na fanoušky?

Taky si zvykali, soutěž se tady vrátila a i oni se postupně začali vracet do hlediště, začali nám fandit, takže určitě spokojenost.

Vy už víte, co s vámi bude příští rok, zda v Orlové zůstanete?

Ještě nevím, teď skončila sezona, dáme si nějaké volno, pak si sedneme a budeme se bavit o budoucnosti.