Fanoušci ve fotbale utržili debakl! A už plánují odvetu!

Tomáš Salamon, 24.04.2014 Fotbalový zápas fanoušků a hráčů se jako každoročně vydařil a jako každoročně skončil vítězstvím hokejistů HC Orlová. Posléze následovalo společné posezení ve VIP prostorách stadionu.

Fanoušci se letos před zápasem nechali slyšet, že letos svým oblíbencům vrátí všechny porážky z předchozích let. To se ovšem nekonalo a výsledek byl pro ně velmi trpký. Ze začátku ještě stačili držet krok, ale nakonec zápas skončil jasným výsledkem 10:2 pro hokejisty. Nebo snad 9:2? Někteří se hájí tím, že od stavu 2:5 přestali počítat, jiní zase říkají, že desátý gól padl až po závěrečném hvizdu. Proto konečný výsledek nechejme otevřený a každý si vybere, který se mu líbí více. Skóre stejně není podstatné. Podstatné je, že fanoušci opět dostali na frak a hlavně to, že to pro pro všechny zúčastněné byla zábava. A ta pokračovala i posléze a nesešlo na tom, kdo byl vítěz a kdo poražený, bavili se všichni.

Obě strany se dohodly na odvetě a debatu hned ze startu odlehčil Václav Studený, který dal fanouškům za úkol vybrat takový sport, ve kterém konečně neprohrají. Padaly různé zajímavé návrhy, ale nejvíce ohlasů sklidily florbal a volejbal.

Následně chtěli fanoušci vědět, jak byli hráči spokojeni s jejich povzbuzováním. Dostalo se jim poděkování, ale zároveň i kritiky za to, že se kotel rozdělil na dva tábory. Orlovský hokejový tým by uvítal, kdyby v příští sezóně všichni Orli táhli za jeden provaz jak na ledě, tak i v hledišti.

Na Kritiku hráčů fanoušci kontrovali tím, že hráči mnohdy po prohraném zápase zmizeli v kabinách bez toho, aby svým příznivcům poděkovali za podporu. Dostalo se jim toho vysvětlení, že hráči za povzbuzování rádi poděkují a většinou se to snaží i dělat, ale fanoušci byli požádáni o pochopení v případech, kdy jsou zápasy tak vyhrocené, že hráči prožívají emoce natolik silné, že je pro všechny strany lepší, když rychle zamíří vyventilovat vztek do šatny.

Ožehavá debata se rozproudila i okolo návrhu snížit pro příští sezónu vstupné pro žena a důchodce. Pádné argumenty padly jak na podporu tohoto návrhu, tak i proti němu. Vedení klubu zatím nechalo tuto problematiku otevřenou, protože se cenami pro příští sezónu bude teprve zabývat. Každopádně přitom vezme v potaz argumenty obou stran a zváží své ekonomické možnosti.

Zprvu organizovaná debata začínala být čím dál uvolněnější a po nějakém čase už všichni na vážná témata zapomněli a akce se proměnila v pohodově posezení, během kterého se hovořilo i o nehokejových tématech a fanoušci měli možnost hráče blíže poznat. Mnozí se poznávání věnovali i po oficiálním konci akce až do večerních hodin a každý, kdo v sobotu na orlovský zimák zavítal, mohl být spokojen.