Druholigový aktiv zasedne podruhé. Není jistá účast dvou klubů

Tomáš Salamon, 30.05.2014 Dnes se konal tradiční aktiv manažerů druholigových klubů se zástupci ČSLH, který měl určit podobu soutěže pro nadcházející ročník. Jednání však bylo ukončeno bez jednoznačného výsledku.

Podle informací na webu hodonínských Drtičů by západní skupina měla mít osmnáct týmů a naše skupina jedenáct. Stránky SHK však zároveň uvádí, že dva týmy z východu prozatím nesplňují podmínky pro účast v soutěži a musí dát vše do pořádku do 5.6.2014. Orlová je bohužel jedním z nich. Vyjádření vedení klubu se nám zatím nepodařilo získat, ale budeme se jej snažit doplnit co nejdříve. Dle prvotních informací by však vše mělo jít dobrým směrem a náš klub by měl tuto obtížnou situaci zvládnout.

Soutěž začne 17. září a novinkou bude, že kluby se dohodly na tom, že do play-off mohou nastoupit pouze hráči, kteří odehrají více než polovinu zápasů základní části. Přestupům na poslední chvíli tedy odzvonilo.

Co se postupování do 1. ligy týče, tak z naší skupiny do kvalifikace postoupí jeden celek, který vyhraje play-off, ze západní skupiny oba finalisté. Tito se utkají o dvě volná místa v první lize, ze které se bude letos automaticky sestupovat, takže šance na postup se tímto pro druholigová mužstva zvýší. Orli si naopak budou muset dát pozor na to, aby se vyvarovali podobně dramatické sezóně jako loni, jelikož do krajského přeboru automaticky sestupují dva nejhorší týmy základní části.