Prohlášení Daniela Marosze ohledně nepravdivých zpráv z aktivu

Tomáš Salamon, 30.05.2014 Dnes jste se na webu hokej.cz a některých klubových webech, včetně našeho, který se nechal mystifikovat, mohli dočíst, že je start orlů v nadcházejícím ročníku druhé ligy ohrožen. Za zavádějící informaci se Vám omlouváme. Prezident Daniel Marosz zároveň přidává vysvětlení, k čemu dnes na aktivu skutečně došlo.

"Vůbec není pravdou, že by Orlové hrozilo vyloučení z druhé ligy. Je pravdou, že zástupci svazu vznesli připomínku, že náš klub má jisté neuhrazené závazky a žádali vysvětlení," nastínil Daniel Marosz problematiku, ale zároveň dodal, že informace, kterými svaz disponoval, se nezakládaly na pravdě. "Připouštím, že drobné dluhy za poslední dva měsíce sezóny se u některých hráčů vyskytly, ale částka, kterou svaz uváděl, jim vůbec neodpovídala. Hráče nebudu jmenovat, ale na svaz dorazily čtyři dopisy, ve kterých byly uvedeny nepravdivé částky, jelikož si hráči neuvědomili, že sezóna skončila v rozehraném měsíci, takže i plat ve smlouvě se jim poměrově měl krátit. Nicméně tyto dopisy nebyly vůbec na místě, protože máme dohodnutý řádný splátkový kalendář a ústní domluvu, že budou všechny závazky bez problémů uhrazeny. Osobně s nimi to, co se dnes dělo budu řešit v pondělí" Objasnil orlovský manažer příčiny problémů, které nastaly a zároveň nastínil řešení této situace. "Další věcí je, že nás o tomto svaz oficiální cestou neinformoval. když byl loni vyloučen Baník Karviná, bylo zapotřebí nejprve podniknout určité legislativní kroky a ty v tomto případě nepřišly. Nás nikdo oficiálně nevyzval k nápravě. Navíc dopisy hráčů neměly patřičné náležitosti a svaz ani neviděl smlouvy hráčů, takže podle čeho může soudit, jak vysoké pohledávky hráčů skutečně jsou? Vše jsem vysvětlil na místě a vyloučení nám nehrozí," uklidňuje Marosz na závěr.

Text je reakcí na:

náš vlastní článek, který naleznete ZDE a zavádějící články na hokej.cz (ZDE) a shkhodonin.cz (ZDE). V době uveřejnění (30.5.2014 v 18:00) byly ještě k dispozici. Je však možné, že v době, kdy jste odkazy rozkliknuli jsou uč články smazány nebo upraveny a nepravdivé informace již neobsahují.