Studeného nahradí Martin Honsa

Tisková zpráva, 18.06.2014 Před nedávnem jsme Vás informovali o složení realizačních týmů mládeže v našem hokejovém klubu. Nyní musíme upozornit na změnu, která nastala u mladších a starších žáků.

Klub v první řadě musí potvrdit odchod Václava Studeného z klubu, o kterém se mezi orlovskou hokejovou veřejností už několik dní mluvilo. Jeho místo v realizačních týmech mládeže převezme zkušený trenér Martin Honsa, jehož poslední štací byl Havířov. "V minulosti v našem klubu už působil, takže víme, že je to kvalitní trenér a že jsme našli schopnou náhradu," nechal se slyšet prezident klubu Daniel Marosz, který zároveň upřesnil důvody odchodu Václava Studeného: "Ačkoliv je nám to líto, tak jsme se museli rozloučit. Zpronevěřil klubové příspěvky za pět měsíců, které mu klub musel odečíst ze mzdy. Lživě popíral tento fakt a vinu svaloval na paní účetní. Klub nechtěl tento problém řešit na veřejnosti, ale Václav místo, aby nám byl vděčný rozpoutával negativní emoce a o klubu se lživě vyjadřoval, což jsme trpět nemohli.

Ohledně peněz musím konstatovat, že jsme panu Studenému dali slušnou nabídku v rámci možností klubu. Nesouhlasil, řekl si o vyšší částku, kterou jsme mu rozhodně dát nemohli. Navrhovali jsme kompromis, ale Venca nebyl ochoten o kompromisu vůbec mluvit. Zkrátka vyslovil částku a řekl, že přes ni nejede vlak, což podle nás není chování orlovského srdcaře, za kterého se sám označoval. Suma nebyla v našich možnostech, a tak jsme ve spolupráci nemohli pokračovat," uzavřel své povídání prezident klubu. Václavovi za vše dobré, co v minulosti pro klub zejména jako hráč udělal, děkujeme.