Prohlédněte si změny v A týmu

Tomáš Salamon, 11.07.2014 Už delší dobu jste si žádali složení, kterém nastoupí A mužstvo v příští sezóně. V posledních dnech se situace okolo kádru mírně ustálila a my vám nyní můžeme nabídnout detailnější pohled na to, jak to s týmem vypadá.

Přestože situace poté, co se město rozhodlo odebrat všem sportovním klubům deset procent z dotací, není vůbec jednoduchá a vedení čeká spousta práce, aby se podařilo sehnat dostatečné množství financí pro druhou ligu, všichni věří, že se to podaří a v Orlové se buduje celek, který by byl schopný hrát třetí nejvyšší soutěž.

Z loňského kádru zůstali například Štefanka, Szajter, Grepl, Galgonek, Tomis, Sznapka, Hoďa, Blatoň a Voznica. Tým kromě již dříve zmíněného Václava Studeného opustili Libor Pavliš, Marek Badžo a David Iláš. Vedení tak řeší problém v brankovišti, ale Daniel Marosz uklidňuje, že se o jisotu mezi třemi tyčemi bát nemusíme: "Zůstává René Urbánek a na hostování jsme sehnali velice kvalitního brankáře, jehož jméno pro jistotu nebudeme zveřejňovat, dokud vše nebude potvrzeno na papíře."

Z loňských hráčů zatím visí otazník nad Karlem Vydrou a Tomášem Mrázem: "Kluci se budou snažit prosadit do Havířovského Áčka, ale jsme domluveni, že pokud to neklapne, tak se vrátí do Orlové. To platí i o některých dalších hráči z Havířova," přiblížil Marosz další možnosti rozšíření kádru.

Během letní přípravy se s týmem připravoval i slovenský útočník Tomáš Štubňa, který v minulosti působil například v Baníku Karviná nebo Frýdku-Místku. Kromě něj trénovali i hráči B mužstva Kanaloš, Ondrek, Vysloužil, Michal Novák, Šustek a Šindler. Jakmile budou známy další změny, budeme Vás informovat.