Orlová do druhé ligy bohužel nenastoupí

Tomáš Salamon, 15.08.2014 Vážení fanoušci, s lítostí Vám oznamujeme, že příčinou náhlého krácení dotací sportovním klubům v našem městě, ke kterému došlo během tohoto léta, bylo vedení klubu nuceno odhlásit se z druholigové soutěže. Muži budou hrát krajský přebor. Více o důvodech tohoto kroku si přečtete v tomto článku.

Situace se má tak, že v průběhu července zastupitelstvo odhlasovalo snížení dotací všem sportovním klubům ve městě o 10%. V případě HC Orlová to znamenalo odebrání 375 000 Kč. Tato částka sama o sobě byla velkým zásahem a s přičtením faktu, že klub musel finančnímu úřadu zaplatit 400 000 Kč, coby pravidelnou splátku dluhu po bývalém vedení, je úbytek v rozpočtu tak markantní, že by nebylo rozumné hrát třetí nejvyšší soutěž.

Zároveň se Vám, milí příznivci HC Orlová, omlouváme, že jsme Vás nechali dlouho v nejistotě, ale po celou dobu stále probíhala jednání s nadějí druholigový hokej v Orlové zachránit. Nemohli jsme však zaručit účast ve druhé lize, ale zároveň bylo předčasné házet flintu do žita, proto jsme se zveřejněním zprávy tolik váhali. Jednali jsme do poslední chvíle a snažili se sehnat případné sponzory, ale bohužel nám nikdo nebyl schopen poskytnout peníze okamžitě. Rýsovaly se varianty možného zisku finančních prostředků v průběhu sezóny, které jsme pečlivě zvažovali, ale jelikož nám nikdo nebyl schopen peníze zaručit stoprocentně, nechtěli jsme riskovat, že peníze nepříjdou a klub se znovu zadluží. Proto volíme variantu krajského přeboru a postupnou stabilizaci klubu a věříme, že pro toto rozhodnutí budete mít pochopení.

Co se hráčského kádru týče, tak je většina z hokejistů, kteří v Orlové trénují, ochotna hrát i nižší soutěž. O přesném složení Vás budeme informovat v nejbližších dnech.

Víme, že Vás tato nepříjemná zpráva zasáhla stejně hluboce jako nás, ale bohužel šlo o nevyhnutelné rozhodnutí. Přestože se však bude hrát nižší soutěž, nemusíte zoufat. Berte tento moment jako pomyslný restart klubu a odrazový můstek k lepší budoucnosti. I přes krajský přebor pro Vás chystáme řadu novinek zejména v oblasti propagace. Budeme se snažit více apelovat na mládež, dělat hokej hlavně pro Vás pro fanoušky a směrovat klub správným směrem tam kam patří.