Kádr pro příští sezónu? Máte se na co těšit!

Tomáš Salamon, 22.08.2014 Před týdnem jste se dozvěděli nemilou zprávu, že Orli do druhé ligy nenastoupí. Zároveň jsme slíbili, že hokej v Orlové rozhodně nezanikne a že Vás seznámíme s kádrem, který bude hrát krajský přebor, což nyní plníme.

Více méně platí stejná sestava, o které jsme Vás informovali v průběhu suché letní přípravy, ale dočkali jsme se i příjemných novinek. Klub doplnili hráči, kteří by jinak druhou ligu nedokázali spojit se zaměstnáním. To platí pro Alexandra Hegegye, který kvůli práci nedohrál loňský ročník, a příležitost zahrát si krajský přebor přivedla k hokeji zpátky i kanonýra Petra Škatulu, jehož v Orlové vítáme mimořádně rádi. Dalším starým dobrým známým je Robin Pavlas a prodloužit kariéru se rozhodl i Daniel Kraft. Dříve jsme psali, že s týmem trénuje slovenský útočník Tomáš Štubňa, který poctivě odchodil letní přírpavu a do týmu přispěje druholigovými zkušenostmi z Baníku Karviná a Frýdku-Místku. Loni hrál ve Studénce, kde ve třinácti zápasech dal čtrnáct gólů a přidal sedm asistencí. Dalšími novými tvářemi budou Martin Vidlák z Poruby a Erik Hanus, který je odchovancem Slovanu Bratislava, kde si zahrál juniorskou extraligu. V dresu Třince nakoukl také do naší nejvyšší soutěže ve stejné kategorii a v roce 2011 se proháněl na ledě coby člen orlovské juniorky.

V obraně se budeme moci spolehnout na Davida Hoďu, Jana Sznapku, Petra Tomise nebo zejména Filipa Štefanku, jehož setrvání si klub obzvláště váží, protože obdržel několik druholigových nabídek a přesto zůstal. Dále se můžete těšit na Michala Galgonka, Jakuba Voznicu, Jana Blatoně, Víta Grepla či Dominika Pláška. Z orlovské líhně klub dosadil Jiřího Kanaloše, Patrika Mihala, Martina Ondreka a Pavla Vysloužila. Zatím bohužel nemůžeme potvrdit účast Jakuba Szajtera. Ten dostal příležitost probojovat se do druholigového kádru Karviné, což mu klub umožnil, jelikož si je vědom toho, že vychoval nadějného hráče a nechce mu bránit v rozletu. Zatím však není jisté, zda si Jakub místo ve druhé lize vybojuje a je možné, že jej přece jen uvidíme v dresu, do kterého patří.

Přehledně si všechny pohyby v mužstvu můžete prohlédnout ZDE

.