Dlouho očekávaný moment je tady. Pomožte Olejářům v derby s Havířovem

Petr Sobol, 27.10.2010 Orlová - Obrovský souboj mezi hráči na ledě, hlasivkami fanoušků obou táborů a boj o cenné body do tabulky. Prestižní derby, na které se všichni už dlouho těší, je konečně tady. V datum státního svátku se odehraje na ledě Plus Oil Arény velký zápas, kdy proti sobě vstane v tabulce druhá Orlová proti čtvrtému Havířovu.

Tento článek patří k zápasu ORL - HAV 1:5

Vzhledem k aktuální formě a výsledkům jsou na tom lépe domácí Olejáři. Známá fráze však praví, že derby nezná favorita. A u tohoto zápasu to lze očekávat dvojnásob. Oba celky se dobře znají, mnoho hráčů, kteří působí na jedné straně, v minulosti působili na straně soupeře. Na ledě se dá čekat boj o každý centimetr, žádný puk nebude předem ztracený. O skvělou atmosféru se postarají také fanoušci obou celků. Z Havířova se do Orlové chystá velká lavina diváků. Ale domácí příznivci určitě nebudou pozadu.

Potočný, Stránský, Prokop, Říčka, Najdek a Vydra. Všichni tito hráči ještě v minulé sezoně hráli v Orlové. Poté se ale vydali po stopách Martina Potočného, který se stal v Havířově hrajícím generálním manažerem a ve čtvrtečním souboji tak budou stát na opačné straně. I proto bude tento duel hodně pikantní.

Havířov je v tabulce čtvrtý a na Olejáře ztrácí tři body. V posledním duelu před zraky více než 1700 diváků právě pod taktovkou bývalých hráčů Orlové havířovští hokejisté porazili Přerov 5:2 a před derby získali tolik potřebné sebevědomí. Z dosavadních dvanácti duelů hráči AZ osmkrát vyhráli, proto je jasní, že svěřence trenéra Aleše Flašara nečeká nic lehkého.

Havířovské lavičce velí Jan Daneček, jehož syn Lukáš je oporou mezi třemi tyčemi. To domácí gólman Dušan Šafránek musí být na pozoru před Klimšou či Marunou, kteří mají na kontě sedm, respektive šest branek. Jan Maruna je zároveň společně s Říčkou s šestnácti body v čele kanadského bodování svého celku, o bod zpět je Najdek. Defenzivním řadám vládne Prokop, který ke třem trefám přidal sedm přesných nahrávek.

Havířovská lavička nehlásí žádnou absenci. To Olejáři se budou nejspíš muset obejít opět bez Hegegyho, shodou okolností bývalého hráče Havířova. Produktivního beka trápí tříslo, v pondělí už sice byl chvíli na ledě, ale jeho stav mu ještě do derby s největší pravděpodobností nedovolí nastoupit. Na marodce je i další bek Tomis. Naopak dobrou zprávou pro Orlovou je fakt, že se na led vrací kanonýr Valchař, který už doléčil problémy s tříslem.

Proti Havířovu tak bude útočit na svou letošní desátou branku. Nejproduktivnějším Olejářem je stále Ivan, který v sobotním derby na ledě Frýdku – Místku přidal svou dvanáctou trefu. Střeleckou formu si drží také Mikšan, který se trefil v posledních dvou zápasech. Druhá zápas v dresu Olejářů čeká Davida Moravce. Olympijský vítěz předvedl v sobotu velmi dobrý výkon a připsal si první asistenci. Na jeho domácí premiéru jsou fanoušci hodně zvědaví a těší se, až hvězdu jeho formátu uvidí hrát na vlastní oči. Také Moravec v loňské sezoně několik měsíců hájil barvy Havířova.

To už je ale minulostí. Všichni už vzhlížejí k následujícímu duelu, kde půjde o hodně. Orlová se drží na vítězné vlně. Do utkání ji poženou čtyři výhry v řadě, na které určitě bude chtít navázat také ve čtvrtečním derby.

Ostře sledovaný duel vypukne ve čtvrtek v 18:00. Tak neváhejte a buďte u toho také. Nenechte si ujít derby mezi HC Oil Plus Orlová a AZ Havířov, které slibuje velkou hokejovou podívanou. Pomožte vytvořit kulisu, na kterou vy, ani hráči, ještě dlouho nezapomenete.

Sestavy týmů z minulého kola

HC Plus Oil Orlová: Gleich (od 3. min Šafránek) - Samiec, Grygar, Golab, Mikšan, Novák, Blatoň, Studený, Urbánek, Škatula, Moravec, Galgonek, Kraft, Vnenk, Flašar, Štefanka, Ivan, Javín, Sznapka

AZ Havířov: Vrba - Prokop, Zientek L., Krisl, Jurčík, Balčík, Vydra, Zientek M. - Maruna, Klimša, Najdek, Stránský, Sztefek, Potočný, Lhotský, Říčka, Pavlas R., Pechanec, Miczek

Vsaďte si, jak dopadne ostře sledované derby mezi Orlovou a Havířovem u sazkové kanceláře bwin.com. Na domácí Orlovou je kurz 1.85, na remízu je kurz 4.30, pokud věříte Havířovu, na něj je vypsán kurz 2.8.