Tlak i očekávání budou veliká, říká nová posila a autor dvou branek Tomáš Štubňa

Petr Sobol, 01.09.2014 Proti Bohumínu oblékl poprvé orlovský dres mladý slovenský útočník Tomáš Štubňa a hned ukázal, že by měl být velikou posilou. Na ledě byl hodně vidět, dal dva góly, na jeden přihrál a podílel se tak na polovině branek orlovského týmu. V rozhovoru se nerozpovídal jen o tom, jak se mu u nás líbí, řekl ale také, co si myslí o přesunu týmu do krajského přeboru a prozradil i další zajímavosti.

První zápas v Orlové a hned dvě branky. To není špatná bilance?!

Jsem rád, že se mi podařilo dát dva góly. Ale v lajně jsem nehrál sám, takže bez spoluhráčů v útoku ani v obraně by se mi to nepodařilo. Byl to první zápas, na který jsme se všichni moc těšili a jsme rádi, že se nám povedlo zvítězit, i když všechno bylo ještě trošku chaotické.

Jak jste se na ledě cítil? Už jste se těšil, až si po přípravě konečně zahrajete zápas?

Na ledě jsem se cítil skvěle. Jak jsem už říkal, na první zápas jsme všichni už netrpělivě čekali od začátku přípravy na ledě. Těší to o to víc, že jsme vyhráli.

Nemrzí vás, že se v Orlové nebude hrát druhá liga?

Co se týká druhé ligy, tak samozřejmě, že mě to mrzí, stejně jako všechny ostatní v kabině. Je to smutné, když město vezme nějakou část příspěvků právě na sport. Moc tomu nerozumím, protože je to na druhou stranu určené i na rozvoj mládeže a v každém městě přece mohou být v budoucnosti hrdí, když se jim povede vychovat nějakého mladého nadějného sportovce. Město z toho může prosperovat. Ale v Orlové jsem jen chviličku a nemůžu to nějak hlouběji soudit, protože do nitra tohoto problému nevidím.

Co vás přimělo k tomu, že jste zůstal, i když se bude hrát kraj?

Tak chtěl jsem si zařídit něco jiného, ale mám možnosti jít už jen do zahraničí. Ale když mám na škole ještě poslední rok studia, tak to vypadá, že rok budu ještě určitě v Česku.

Jak se ta dlouhá letní nejistota, co vlastně bude a co ne, promítla do atmosféry v kabině?

Konečné rozhodnutí, že se druhá liga nebude hrát, nebylo příjemné pro nikoho z nás. Všichni jsme se těšili na druhou ligu a tvořil se tady slušný tým, poctivě se trénovalo a všichni doufali, že bude druhá liga. Ale bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo.

V Orlové se tvoří nový tým, odešel dlouholetý lídr Studný. Myslíte, že se buduje dobrá parta?

Co se týká Vency, je to skutečně škoda, protože byl skvělý hráč. Ale co se týká party, tak si myslím, že v kabině je několik velmi šikovných hráčů, kteří by neměli problém hrát stabilně výše. Atmosféra je uvolněná, v kabině je sranda, prostě všechno funguje tak, jak má.

I když budete hrát jen krajský přebor, tlak bude veliký. Očekává se, že budete nejlepší. Jste na to připraveni?

Jsme si vědomi, že na nás bude vyvíjen velký tlak a budou vysoká očekávání. Určitě se budeme snažit nezklamat a uděláme maximum, abychom tato očekávání splnili.

Co od sebe očekáváte do dalších zápasů?

Další zápas je v pátek v Karviné. To už bude jiný duel, než byl ten s Bohumínem. Budeme se snažit podat kvalitní výkon, aby si fanoušci, kteří si najdou čas, nebyli zklamaní. A co se týká mě, udělám vše pro to, abychom uspěli jako tým.