Vzniklo to na sobotní grilovačce u Štefiho, zavzpomínal na původ návratu do Orlové Petr Škatula

Petr Sobol, 07.09.2014 Novou posilou před sezonou v krajském přeboru je Petr Škatula. Šikovného útočníka fanoušci velmi dobře znají. V letech, kdy v Orlové nastupoval, patřil mezi oblíbence tribun a získal si respekt soupeřů. Pak ale s hokejem musel kvůli pracovnímu vytíženi seknout. Teď je však v Orlové a hokejem se chce zase bavit. Ostatně, hodně zajímavý je už příběh o tom, jak se "Škaty" vrátil na náš led.

Jaké to byl pocit, vrátit se po pár letech zpět na orlovský led?

Pro mě docela náročné. Rok a půl jsem se věnoval pouze práci a užíval si volný čas. Takže tréninkové manko je hodně znát. Jinak byl ale návrat na led příjemný, zažil jsem zase tu hokejovou atmosféru, ta mi hodně chyběla

Co vás přimělo k návratu do Orlové?

Osobně jsem návrat neplánoval. Ale při sobotní grilovačce u Štefiho to napadlo mé kamarády, že bych krajský přebor mohl stíhat i při práci. Člověk v té chvíli byl už trochu veselý, tak si s nimi plácl, a nakonec, i po těžkém ranním probuzení, jsem slovo dodržel a jsem tady. Na druhou stranu, hokej člověku chyběl po celou dobu, takže velký dík těm, co mě k návratu ukecali.

Hrál byste, i pokud by se hrála druhá liga?

Kdyby tady zůstala druhá liga, tak bych ji kvůli pracovním důvodům nemohl hrát. Je to škoda, že klub přišel o tuto soutěž, ale na druhou stranu, krajský přebor otevřel dveře hráčům za zenitem, jako třeba mě, a mohu se zase znovu bavit hokejem.

V orlovském hokejovém táboře bylo v létě docela „dusno“. Jak jste to vnímal vy?

Během léta jsem vůbec nesledoval, co se v klubu děje. Takže tuhle situaci nemohu soudit…

Co se tady za tu dobu, co jste zde nebyl, změnilo?

Já si myslím, že se tady nezměnilo vůbec nic. Kluci v šatně mají pořád stejnou žízeň, o pohodu v kabině se stará pidimuž Evžen, veterán Janek umí dělat dobré pití, na tribuně pořád stejní srdeční fanoušci, takže já jsem tady spokojený stejně, jako před pár lety.

První přípravný duel máte za sebou. Jak jste se ve hře cítil?

Jak už jsem zmínil, nemám natrénováno, takže první zápas s Bohumínem jsem se spíše rozkoukával, kde to vlastně jsem. Ještě, že jsem měl kolem sebe v lajně samé plejery, kteří to zvládli odehrát i ve čtyřech. Radši jsem se ještě moc nezapojoval.

Orlovští fanoušci na vás budou hodně spoléhat. Počítáte s tlakem?

Já tlak nějak vnímat nebudu. Práce je u mě na prvním místě a hokejem se jdu pouze bavit a nějakým způsobem pomoct mužstvu a klubu. Rok a půl jsem nehrál a sám nevím, co od sebe čekat. Takže jen doufám, že za ten měsíc něco potrénuji a budu pro tým aspoň nějakým přínosem.

Sezona ještě nezačala, přesto, jaké si dáváte ambice? Je cílem jedině vítězství?

Soutěž bychom chtěli určitě vyhrát. Tým na to má parametry. Ale chytřejší budeme po pár mistrovských zápasech. Já osobně bych si tu sezonu chtěl udělat co nejdelší.

Léto nebylo lehké ani pro fanoušky. Na první přípravný duel ale vzhledem k okolnostem dorazila slušná kulisa. Chtěl byste jim něco vzkázat?

To je pravda, jsem rád, že jsem viděl na tribunách zase ty samé tváře a že na hokej nezanevřeli. Sport se hraje pro fanoušky, především v těchto nižších soutěžích, kde to hráči jako já, jak se říká, hrajeme za pivo a párek. Proto choďte na hokej, potřebujeme vás a my se vás za to pokusíme pobavit a odreagovat od všech starostí dnešního života. A předem děkuji za atmosféru, kterou nám vytváříte.