Daniel Marosz zhodnotil přípravu a nastínil budoucnost

Tomáš Salamon, 02.10.2014 Daniel Marosz toho v posledních dnech moc nenaspal. V jednom kuse objížděl okolní stadiony a hokejový svaz, aby formálně stvrdil přestupy a hostování všech hráčů, které bude prezident klubu a trenér v jedné osobě v týmu potřebovat. Povedlo se a mohl uzavřít soupisku pro nadcházející sezónu. My jsme si s ním popovídali nejen o tom, ale také o plánech pro nadcházející ročník.

Na úvod je třeba říci, že někteří hráči, kteří v Orlové absolvovali předsezónní přípravu, nakonec sezónu u nás neodehrají. Kteří to jsou a jaké byly důvody jejich odchodu?

Nejprve odešel Jakub Szajter, který dostal příležitost hrát vyšší soutěž za SK Karviná a my jsme mu v tom nechtěli bránit. Stejným směrem se vydali i Karel Vydra a David Hoďa. Posledním, kdo odešel byl Tomáš Štubňa, který dostal pracovní nabídku ve Studénce a proto bude hrát tam, aby to měl z práce blíže.

Kdo naopak přibyl?

Oproti původním zprávám, bude hrát Jakub Ciupa a kariéru si prodlouží i Jan Kotásek. Do útoku přibyl teké David Vaštík. Do obranných řad se z karvinského hostování vrací Michal Novák a naopak hostovat z Karviné u nás budou Martin Kytka, Radoslav Bürgel. Na střídavé starty jsme získali Michala Chanu.

Jak jste byl spokojen s tím, jak proběhla letní příprava?

Letní příprava probíhala klasicky jako každý rok. Hodně posilovny, běhání a velmi oblíbený trénink (fotbal). Docházku bych hodnotil jako slušnou. Tento rok se nám trénovalo obzvlášť dobře. Využívalo se nově vybavené posilovny a opravené tělocvičny. Touto cestou bych chtěl poděkovat SMO- Městské společnosti Orlová, která rekonstruovala tělocvičnu a Městské polici, která vybavila posilovnu.

Následná příprava na ledě začala 4 srpna. Trénovalo kolem 20 hráčů. Postupně začali odcházet hráči, kteří měli ambice hrát 2 ligu a za prací, jak už jsem zmínil, Tomáš Štubňa, který bude našim soupeřem.

Úbytek kvalitních hráčů jsem musel okamžitě řešit a domluvil střídavé starty z HC RT Torax Poruba a hostování z SK Karviná. Takže když doplníme mezery v našich řadách střídavými starty, myslím, že vznikne slušná parta hráčů, která bude schopna hrát vysoko.

Nemáte strach z toho, že kluci nebudou sehraní, když hráli jen jeden přípravný zápas?

Tato otázka mi taktéž leží v hlavě. Myslím, že máme dost zkušenosti a kvalitu, aby to nehrálo tak velkou roli. Samozřejmě první zápas s Kopřivnicí, která má velké ambice na postup a kvalitní tým, hodně napoví.

Nemáte strach z toho, že při přímém postupu pro vítěze základní části může právě první zápas s hlavním soupeřem o mít zásadní vliv na konečné pořadí v tabulce a zápasový deficit se na hráčích může projevit?

Myslím, že když budeme hrát zodpovědně a srdíčkem, můžeme vyhrát.

Jaké si dáváte celkové cíle po sportovní stránce?

Cílem bude hrát co nejlépe, aby bylo oko fanouška spokojeno.

A co chystáte mimo led? Na co se fanoušci mohou těšit?

Tento ročník bude pro nás klíčový. Základem bude vyrovnat poslední závazky a zabezpečit klub po finanční stránce. Také chceme vylepšit vztahy s městem a rozšířit spolupráci. Máme v plánu zlepšit hlavně propagaci klubu a v této oblasti už jsme podnikli nějaké kroky k tomu, abychom dostali lidi na tribuny a budeme v tom pokračovat celou sezónu. Každý fanoušek je nám vzácný, takže se budeme ten hokej snažit dělat hlavně pro ně. A abych nezapomněl, obnovili jsme Konto Orlík, ze kterého budeme financovat vybavení pro naše nejmenší. Vstupenka bude stát 35 Kč a pětikoruna půjde právě na Konto Orlík. Navíc budou do něj fanoušci moci přispívat libovolnou částkou. Bude toho víc, nechte se překvapit.