Čekání je u konce. Orlová v sobotu začíná sezonu. Přijede silná Kopřivnice

Petr Sobol, 03.10.2014 Zatímco česká hokejová extraligy, první i druhé ligy už jsou v plném proudu, orlovští hokejisté si na začátek sezony v krajském přeboru museli počkat. Nyní ale do začátku nového ročníku zbývají poslední okamžiky. Už v sobotu na náš led zavítá silná Kopřivnice.

Orlová dvakrát v řadě vyhrála krajský přebor. Loni působila ve druhé lize. Nepostoupila sice do play-off, ale ani neskončila poslední. Přesto okolnosti nahrály tomu, že jsou orli opět v přeboru. A v sobotu začnou svou misi, na jejímž konci by mělo být další vítězství v soutěži a snad i návrat na druholigovou mapu.

Orli jsou favoritem. Pokud je ale v soutěži ještě někdo, kdo si brousí zuby na postup, pak je to ambiciózní Kopřivnice. A právě ta bude úvodním soupeřem svěřenců Daniela Marosze. Úvodní zápas tak už mnohé napoví.

Orlovský tým prošel přes léto výraznou obměnou. Odešla dlouholetá opora Václav Studený, pryč jsou i loňští tahouni David Iláš, David Hoďa, Jakub Szajter nebo Libor Pavliš. Do Orlové se naopak vrátil Petr Škatula, pokračovat bude Alexandr Hegegy, Filip Štefanka, Jan Sznapka či Michal Galgonek. Na soupisce se znovu objevil Michal Novák nebo Jan Kotásek. Jedničkou mezi třemi tyčemi bude zkušený René Urbánek.

Jak si nový orlovský tým povede? Na to odpoví už sobotní bitva s Kopřivnicí. Začátek utkání je v tradičních 17 hodin. Vedení klubu navíc připravilo akci pro prvních 300 fanoušků, kteří budou mít vstup zdarma.