Zahájení krajského přeboru mužů na ZS v Orlové

Petr Sobol, 05.10.2014 Dne 4.10.2014 v 17,00 byl zahájen na našem zimním stadionu krajský přebor mužů ročník 2014/15 utkáním mezi „A“ týmy HC Orlová a HC Kopřivnice.

Slavnostní buly, kterého se zhostili pan Bc. Martin Klčo - zástupce společnosti SMO a.s. a zástupce sponzora utkání Strany práv občanů paní Gabriela Kuznitiusová. Předcházela státní hymna v podání pěvkyně Národního divadla moravskoslezského paní Andrei Jurčíkové a oficiální předání daru k 70. narozeninám dlouhodobému fanouškovi našeho klubu a bývalému kustodovi A týmu panu Josefu Hromadovi. Pro všechny aktéry na ledě i činovníky našeho klubu byla velice milým potěšením účast diváků na tomto zahajovacím utkání, podpořit přišlo naše hráče přes 1000 diváků.

Vedení našeho klubu HC Orlová děkuje touto cestou generálnímu sponzorovi utkání, zástupcům Strany práv občanů v Orlové, kteří zakoupili na toto utkání 300 lístků. Z částky utržené za tyto lístky byla převedena částka 5,-Kč z každého lístku, celkem 1500,-Kč na nový transparentní účet „konto ORLÍK“ který je pro potřeby mládeže našeho klubu založen u ČSOB v Orlové.

Zároveň děkujeme za účast na tomto utkání všem rodičům a jejich dětem, našim nejmenším fanouškům. Ve většině případů se jednalo o žáky základních a mateřských škol v Orlové, které spolupracují s našim hokejovým klubem a jsou účastníky kurzu bruslení. Všem těmto žákům a jejich rodičům poskytl náš klub lístky na tento zápas zcela zdarma. Účast těch nejmenších na tomto utkání byla tou nejlepší propagací sportu a zdravého pohybu. Náš klub to zavazuje k další podpoře a spolupráci s orlovskou školní i předškolní mládeží při realizaci jejich sportovní činnosti.

Malou kaňkou na zdárném průběhu celého podvečera a nepochopením smyslu propagace sportu mezi mládeží a širokou veřejností byl text na transparentu rozvinutém některými „rádoby“ příznivci sportu v Orlové. Uvedl do velice trapné situace všechny, naši mládež nevyjímaje, kteří byli našim klubem na zahájení sezóny pozváni. Anonymní „znalec“ sportovního prostření se snažil svým postojem znehodnotit úsilí a práci, která je v našem klubu vynakládána pro podporu sportu mezi širokou veřejností. Nejen, že kritika na transparentu byla naprosto zcestná, vzhledem k tomu, že se touto marketingovou strategií povedlo na stadion dostat více než tisícovku lidí, ale navíc byla doprovozena zábavní pyrotechnikou, která v prvé řadě vyděsila několik slušných návštěvníků včetně dětí a také zároveň znemožnila i další provoz zimního stadionu po zbytek večera. Vinou tohoto incidentu bude klub muset SMO proplatit dva propadlé nájmy ledové plochy a navíc zaplatí i pokutu. Celková částka se bude pohybovat v rozmezí šesti až sedmi tisíc korun. Proto žádáme rádoby fanoušky, kteří se v tomto angažovali, aby svou odvahu prokázali ještě jednou, nesli zodpovědnost za své "hrdinské" jednání a přihlásili se vedení klubu se záměrem situaci řešit. Všem ostatním lidem, kteří nás přišli v úctyhodném počtu podpořit děkujeme, za incident se omlouváme a doufáme, že na nás nezanevřete ani při dalších utkáních.

Zároveň vás zveme na to příští, které se uskuteční na našem stadionu opět v sobotu 11.10.2014 od 17.00 hodin.

Vedení HC Orlová