Orlová o víkendu hostila Moravia Hockey Tour

Petr Sobol, 08.10.2014 Druhé kolo zajímavého projektu Moravia Hockey Tour v neděli zavítalo do Orlové. Na konci srpna se hrálo v Havířově, kde se představily i dva týmy orlíků. Ty na domácím turnaji obsadili čtvrté a páté místo.

Na turnaji se představili hokejisté ročníku 2005 a 2006, kteří hráli dle pravidel minihokeje, se střídáním letmo po jedné minutě. Každý tým postavil dvě mužstva s jedním brankářem a maximálně devíti hráči do pole (hraje se 3+1).

V neděli se v Orlové představili tradiční účastníci – domácí orlíci, Havířov, Černí vlci Rožnov a Třinec. Tyto celky doplnily týmy extraligové Olomouce. Po desíti odehraných duelech se z vítězství ve skupině A radovali hokejisté z Havířova, druhý byl Třinec, třetí Olomouc. Ta zvítězila ve skupině B, na „bednu“ se dostali i mladí hráči z Havířova a Třince. Orlíci obsadili čtvrté a páté místo. Útěchou našim borcům může být malá skupina fanoušků, rodičů, kteří svým povzbuzováním doplněným bubnem byli slyšet nejvíce ze všech týmů. Bylo vidět, že spolu s kluky se baví i rodiče.

Po dvou kolech Moravia Hockey Tour jsou v čele obou skupin malí azeťáci. A jak si vedli orlíci?

Výsledky:

Sestava - tým "A": Hamrozi- Wita, Lerch, Vadovič, Frýda J., Mlýnek, Pail Vojtěch, Kůrka Jan, Firla, Pail

Orlová – Třinec 10:14 (branky a nahrávky: Frýda J. 2+2, Kůrka Jan 2, Mlýnek 2, Lerch 2, Vadovič 1+1,Firla 1)

Orlová – Havířov 2:16 (branky a nahrávky: Wita 1, Kůrka Jan 1, Pail Vojtěch 0+1, Mlýnek 0+1)

Orlová – Rožnov 11:2 (branky a nahrávky: Frýda J. 4+1, Mlýnek 2, Firla 2, Lerch 1, Wita 1, Pail Vojtěch 1, Kůrka Jan 0+2)

Orlová – Olomouc 5:7

Sestava - tým "B": Turoň- Man,Klimša, Kůrka Jakub M.,Trnčák, Kohl, Klupa, Baránek

Orlová – Třinec 5:17 (branky: Man 3, Klimša 2)

Orlová – Havířov 1:17 (branka: Man)

Orlová – Rožnov 10:13 (branky a nahrávky: Man 6+2, Klimša 2+2, Trnčák 1, Kohl 1)

Orlová – Olomouc 1:29