Z porážky nedělám tragédii, říká kouč Aleš Flašar

Petr Sobol, 29.10.2010 Orlová - Trenér Olejářů Aleš Flašar si určitě představoval radostnější výsledek, než jaký jeho svěřenci utrpěli v derby s Havířovem. Ten si před zaplněným orlovským hledištěm došel pro vysokou výhru 5:1 a odvezl si důležité tři body. „Atmosféra byla výborná. Konečně se na našem stadionu pořádně fandilo. Byl bych rád, kdyby takových zápasů bylo více,“ hodnotil po zápase orlovský lodivod, který se rozpovídal také o zranění Petra Škatuly a trestu pro Marka Ivana.

Tento článek patří k zápasu ORL - HAV 1:5

Na první pohled se hrál vyrovnaný duel. Výsledek je ale krutý, čím si to vysvětlujete?

Myslím si, že jsme prohráli svými vlastními chybami, dostali jsme tři hloupé branky. Dnes jsme prostě neproměnili, co se dalo. Ale to se stává, je to sport, určitě z toho neděláme žádnou tragédii.

Kde se podle vás lámal chleba?

Zápas se zlomil hostující brankou na 3:0, která byla z našeho pohledu hodně smolná.

V závěru to na ledě pořádně jiskřilo, potyčky a konečná branka na 1:5…

Já už jsem se v závěru na výsledek nedíval. Posledních osm minut jsme dohrávali ve třech, to už s hokejem nemělo moc společného. Dopadlo to, jak to dopadlo. Máme jednoho hráče vyřazeného ze hry, dva zraněné, bohužel.

Jak je na tom Petr Škatula, je v pořádku?

Dostal tvrdou ránu loktem do hlavy, měl zapadlý jazyk. Zaplaťpánbůh je ale v pořádku. Uvidíme, co bude dál.

Diváky v závěru zvedla ze sedadel rvačka Ivana s Potočným…

To ke sportu patří. Sám jsem hokej hrál, takže vím, o co jde. Jsou to dva chlapi, poprali se a tím to končí, to k hokeji patří. Že to vyšlo zrovna na Máru (Marka Ivana) a Potoka (Martina Potočného)… Nevím, jestli mezi nimi k něčemu došlo předtím, to nedokážu posoudit. Ale stalo se a myslím, že to byla normální férová rvačka.

Ivan dostal trest ve hře a bude vám chybět. Víte, jak dlouho?

To nevím, rozhodne až disciplinární komise. Rozhodčí mu vzal registrační průkaz. Zarazilo mě, že zákroky zezadu na naše hráče se nepískaly, potrestán nebyl ani faul loktem na Škatulu, Ivan přišel o registraci prý za krosček. Je to škoda, před sebou máme těžký Šumperk, kde nám bude určitě chybět.

Nemůže váš tým vysoká porážka v derby nějak rozhodit?

Každá porážka mrzí, ale co se dá dělat. Prohráli jsme, ale musíme jít dál. Stále chybí jedno kolo do první čtvrtiny soutěže, nemůžeme z toho dělat žádnou tragédii. Bylo to vyhrocené derby a my musíme jít dál.